ACV bevraagt ouders aan schoolpoort Kraaiennest

Actievoerders peilden naar de meningen van ouders.
Foto GDR Actievoerders peilden naar de meningen van ouders.
ACV Schelde-Dender hield gisterenmiddag een actie in Grembergen. Actievoerders peilden bij ouders naar mogelijke oplossingen voor de combinatie arbeid, gezin, zorg en vrije tijd.

Actievoerders van het ACV vatten gisterennamiddag tegen het einde van de schooldag post aan gemeenteschool Kraaiennest in Grembergen. De medewerkers peilden er bij ouders naar mogelijke oplossingen voor de vaak moeilijke combinatie tussen arbeid, gezin, zorg en vrije tijd, onder het motto "Arbeid, vrije tijd: Dat rijmt!".


"De start van het nieuwe schooljaar is een ideaal moment voor deze actie", zegt Marc Peelman van ACV Schelde-Dender. "Na twee maanden van relatieve rust, rijst voor veel ouders immers weer de vraag hoe ze dit schooljaar de combinatie van arbeid, zorg en vrije tijd voor elkaar krijgen."

Werkbaar werk

"Alle onderzoeken leggen een verband tussen stress, arbeidsomstandigheden en langdurige arbeidsongeschiktheid. Daarom willen we dat er werk gemaakt wordt van écht werkbaar werk voor alle werknemers. Dat is voor het ACV een job die niet te veel ongezonde stress oplevert en wel goed combineerbaar is met een privéleven", vertelt Marc Peelman.

Gelijkaardige actie

Het ACV hield ook vorig schooljaar een gelijkaardige actie en filterde hieruit de zes meest voorkomende voorstellen van ouders. "Het gaat om beter openbaar vervoer, betaalbare kinderopvang tijdens vakanties en voor en na school, soepelere werkuren of thuiswerk, een nieuwe norm voor voltijds werk en het recht op rust en met rust gelaten te worden", zegt Peelman. "Ook nu zullen we alle ideeën van ouders bundelen." Wie wil kan die ook online doorgeven via http://datrijmt.acv-online.be. (DND)