1,5 jaar cel voor hardleerse bestuurder die al tien veroordelingen opliep voor ongekeurde wagen

Politierechter Peter D'Hondt.
Geert De Rycke Politierechter Peter D'Hondt.

Dirk D.T. is door politierechter Peter D’hondt veroordeeld tot 1,5 jaar cel nadat hij opnieuw achter het stuur werd betrapt van een wagen die niet gekeurd of verzekerd was. “Bovendien waren de nummerplaten gestolen van een andere wagen, en had de man ook een levenslang rijverbod", aldus openbaar aanklager Dries Tanghe. “Hij liep in totaal al zeventien veroordelingen op, waarvan tien voor het niet hebben van een keuring.” De man zelf was niet aanwezig in de rechtbank, maar de advocaat erkent de feiten. “Hij wist dat hij levenslang niet meer mocht rijden, maar kocht impulsief een wagen aan. Hij stal daarna de nummerplaten van een andere wagen en reed gewoon rond”, aldus zijn advocate. De politierechter besloot dat het dit keer over en out was en stuurde de man naar de gevangenis. “Dat is de enige plaats waar er geen auto’s kunnen rijden", aldus D’hondt. Naast de fikse gevangenisstraf moet de man ook nog een boete van 16.000 euro betalen en kreeg hij nog eens 10 jaar rijverbod bovenop. Als hij ooit kan aantonen dat hij weer geschikt is om te rijden, moet hij ook alle examens opnieuw doorlopen. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • RENE ROSSEEL VAN HAMME

    Zo iemand zou NOOIT meer mogen met de wagen rijden; iedereen moet zich aan de wet houden & niet zelf de wetten stellen. Heb maar eens een ongeval met zo iemand??!! Welke zijn dan de gevolgen voor de slachtoffers?