‘t Steegje betekent opwaardering van Nederstraat

Reinout Remmery en Tom Bogman van Volkswelzijn stellen trots het nieuwe woonproject voor.
Geert De Rycke Reinout Remmery en Tom Bogman van Volkswelzijn stellen trots het nieuwe woonproject voor.
Sociale bouwmaatschappij Volkswelzijn van Dendermonde heeft zopas haar nieuw project ‘’t Steegje’ in Oudegem geopend. Dat gebeurde met een receptie in het bijzijn van de allereerste nieuwe bewoners. Het project kostte 315.000 euro.

Voor wooncomplex ‘t Steegje werden in de Nederstraat enkele werkmanshuisjes omgevormd tot hedendaagse flats. “Omdat de huisjesrij tot het beschermd dorpsgezicht in het centrum van Oudegem behoort, verplichtte Onroerend Erfgoed ons om de gevels te bewaren”, zegt directeur Carine Verhelst. “Daardoor werden er eigenlijk flats gemaakt binnen de bestaande muren. Een doos in een doos als het ware.”

Het project telt vier appartementen. Vlakbij, rond een gemeenschappelijk pleintje, richtte Volkswelzijn ook nog eens een nieuwbouw met twee flats voor koppels of alleenstaanden op. “Het was een opportuniteit om die eigendom te koppen en te vervangen door een mooie nieuwbouw”, zegt Verhelst. “Dit is een opwaardering voor de straat, zeker als je weet dat dit vroeger ‘t Luizestraatje genoemd werd.”

't Steegje aan de Nederstraat werd geopend met een receptie in het bijzijn van de eerste bewoners.
Geert De Rycke 't Steegje aan de Nederstraat werd geopend met een receptie in het bijzijn van de eerste bewoners.



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.