VERKIEZINGEN - Nooit meer bang zijn in omgeving van station

In de stationsomgeving heerst een onveiligheidsgevoel.
Claudia Van den Houte In de stationsomgeving heerst een onveiligheidsgevoel.
Er heerst een onveiligheidsgevoel in Denderleeuw. Vooral in de stationsomgeving voelen mensen zich niet veilig. Er werden al maatregelen genomen om dat onveiligheidsgevoel tegen te gaan, maar het blijft een probleem.

Burgemeester Jo Fonck (LvB) wijst op de acties die de voorbije twee jaar al werden genomen, zoals de politiepost Samtex, 60 extra camera's, nieuwe en sterkere verlichting in de voetgangerstunnel, een extra wijkagent, een samenwerkingsplatform tussen alle veiligheidsdiensten om en rond het station en het afschermen van de fietsenstallingen met hekkens en extra camera's. "Ook zal de NMBS het stationsgebouw vernieuwen en worden de oude analoge camera's die het openbaar domein filmen vervangen door digitale camera's met veel scherpere beelden. We beschikken recent over de patrouilleplanning van de veiligheidsagenten van Securail zodat we de inzet van de wijkinspecteur en gemeenschapswachten hier optimaal kunnen op afstemmen", aldus Fonck.

"Verder zetten we in op een verfraaiing van het openbaar domein met onder meer de heraanleg van het voetgangersbaantje naast de apotheker. In de volgende bestuursperiode willen we verder inzetten op een betere aanspreekbaarheid van de wijkagenten."

"Gemeente-, politie- en interne veiligheidsdiensten van de NMBS moeten afspraken maken om toezicht te houden in en rond het station: meer camera's en meer blauw op straat, te voet of per fiets", vindt Johan Duyck (N-VA). "Er moet een lik-op-stukbeleid komen. Het systeem van GAS-boetes bestaat, pas het toe."

"DVD wil een volwaardig commissariaat in het Samtex-gebouw", aldus Jan De Dier (DVD). Ook hij wil meer blauw op straat, meer camera's, een nultolerantie, en pleit onder meer ook voor een nauwe samenwerking van de lokale politie met de naburige korpsen en de federale politie.

Plus wil eveneens de politiepost Samtex permanent bemannen. "Men moet ook de politie laten patrouilleren in burger bij herhaalde problemen en samenwerken met omliggende gemeenten", aldus Christa Wauters (Plus).

(CVHN)
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • peter vaeyens

  ik woonde in de stationsstraat vlak bij het station had het appartement gekocht in 2013 nu 2018 heb ik het al verkocht je kon gewoon niet meer buiten gaan zoals mijn dochter om 20u s'avonds was nog niet donker ze ging naar het nachtwinkeltje en werd al lastig gevallen en dit noemen ze dan normaal? wat gaat dit geven binnen een paar jaar denken jullie? ze hebben er nu al geen controle over dus over enige jaren veel slechter

 • Peter De Schepper

  Fonck die lost alles op , hahaha goede mop.

 • Rita van der meersch

  Wij zijn er 4 jaar geleden verhuisd door deze problemen. We durfden s'avonds en ook niet overdag de hond buiten te laten. Toen werden deze problemen ook aangekaart en werden dezelfde oplossingen beloofd door de mr. Fonck. Daar moeten drastische veranderingen komen en ik geloof mr. Fonck niet. Verkiezingen en dan kunnen ze alles. C.S

 • Stefaan VHB

  En nergens in het artikel is er de mening van het Vlaams Belang terug te vinden. Eerlijke journalistiek?