Twee vaste camera's aan station vervangen door hoogwaardige dome-camera's

Enkele camera's aan het station van Denderleeuw.
Claudia Van den Houte Enkele camera's aan het station van Denderleeuw.
Twee vaste camera's aan het station van Denderleeuw zijn vervangen door hoogwaardige dome-camera's.

De gemeente liet in 2012 acht camera's plaatsen in de de stationsbuurt. Door een nieuwe camerawet die van kracht ging, kan het Security Operations Center (SOC) van Securail nu wettelijk alle acht gemeentelijke camera’s gericht op openbaar domein permanent monitoren.

In dat kader hiervan werden twee van de vaste camera's langs de kant van het Stationsplein nu vervangen door twee hoogwaardige dome-camera's - beveiligingscamera's in de vorm van een bol. "De dome-camera's kunnen door het SOC bediend worden en zorgen ervoor dat de beelden ingezoomd kunnen worden. Zo wordt het Stationsplein optimaal bestreken", aldus burgemeester Jo Fonck (LvB/sp.a).

Naast de acht camera's van de gemeente in de stationsomgeving en de zes extra camera's die eerder dit jaar aan de fietsenstallingen werden geplaatst, hangen er nog 52 camera's van de NMBS in het station zelf. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Hugo De Rijck

    Hoeveel camera's werken er ?