Straten opruimen tijdens Actiedag tegen Zwerfvuil

Vorig jaar vond de actiedag plaats in Iddergem.
Claudia Van den Houte Vorig jaar vond de actiedag plaats in Iddergem.
De straten van Welle worden zaterdag proper gemaakt tijdens de 'Actiedag tegen Zwerfvuil'.

Onder het motto 'opgeruimd st(r)aat netjes' trekken vrijwilligers opnieuw op pad op zwerfvuil op te ruimen in de straten van Groot-Denderleeuw. Deze keer vindt de actie plaats in Welle. Het is al de derde actiedag tegen zwerfvuil. De gemeente, de verenigingen en scholen zetten zich het hele jaar in om de straten, pleintjes en parken proper te houden. Zo vegen de gemeentelijke schoonmaakploegen de straten schoon volgens een vastgelegd veegplan. Ze worden daarbij ondersteund door een externe firma die de greppels op vaste tijdstippen machinaal reinigt. De verenigingen worden met het project 'Netheidsverantwoordelijken' aangemoedigd om drie keer per jaar een vast traject helemaal zwerfvuilvrij te maken. En in oktober gaan de scholen op pad om een deel van Denderleeuw een stuk properder te maken in het kader van het zwerfvuilproject van Ilva.

De zwerfvuilactie start op zaterdag 6 oktober om 10 uur aan het Broekpark in Welle. Wie wil meedoen, kan dat laten weten via 053/64.06.53 of milieu@denderleeuw.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.