Schepenen geven startschot voor verkiezing mooiste dialectwoord

Schepenen Jan De Nul, Alberic Sergooris en Jürgen Ruysseveldt brachten gisteren als eersten hun stem uit.
Foto Claudia Van den Houte Schepenen Jan De Nul, Alberic Sergooris en Jürgen Ruysseveldt brachten gisteren als eersten hun stem uit.

Schepenen Jan De Nul (CD&V), Alberic Sergooris (CD&V) en Jürgen Ruysseveldt (sp.a) hebben gisteren het startschot gegeven voor de verkiezing van het mooiste dialectwoord van Denderleeuw. Elke inwoner kan in de bibliotheek gaan stemmen op één van de tien geselecteerde dialectwoorden.


"We hadden eerder al een oproep in het gemeentelijk infoblad De Schakel gedaan, waarna inwoners maar liefst 264 dialectwoorden inzonden", vertelt De Nul. "Daaruit selecteerde de commissie Patrimonium tien woorden die kans maken op de titel van 'mooiste dialectwoord'."


Onder de tien geselecteerde woorden bevinden zich onder meer 'annekesnest' (rommeltje, boeltje), 'desjtern' (knoeien met eten, eten pletten), 'ingkern' (schreeuwen), 'krawieteln' (liggen draaien en keren) en 'peepelingk' (vlinder).


"Je kan tijdens de openingsuren van de bibliotheek gaan stemmen in een authentiek stemhokje met bijhorend rood potlood", zegt schepen Ruysseveldt. Stemmen kan tot 31 oktober.


De winnaar wordt op zaterdag 18 november bekendgemaakt. (CVHN)