Poëzieavond met vier dichters in Huyze Sint-Pieter

Huyze Sint-Pieter in Welle.
Claudia Van den Houte Huyze Sint-Pieter in Welle.
De vzw TVOZ houdt zaterdag een poëzieavond in Huyze Sint-Pieter in Welle. Vier dichters uit de streek zullen er op het podium staan.

Geert-Jan Beeckman won de Herman de Coninckprijs voor het beste debuut en won in 2008 de Mark Braet Poëzieprijs. Guido De Bruyn won de Klara-poëzieprijs in 2004 en 2005. Zijn bundel ‘Het huis augustus’ werd genomineerd voor de Herman de Coninckprijs 2008. 

Hilde De Cock won in 2014 de poëziewedstrijd van de stad Ronse met het gedicht Liefste. Dit gedicht werd ook verkozen tot stadsgedicht van de stad Ronse 2015. Ze werd ook de winnaar van de poëziewedstrijd Herzele 2014. Ivo van Strijtem houdt van directe zegging, eenvoud van woord en beeld.

Op zaterdag 16 februari zullen ze een selectie uit hun gedichten voordragen. En omdat Valentijn niet ver uit de buurt is, zijn er ook gedichten over de liefde bij. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door ander plaatselijk talent: Tessa Cornelis en Benthe Waegeman, gekend van onder meer The Voice for kids en Folie Douce. De poëzieavond start om 20 uur in Huyze Sint-Pieter op het Welleplein. De toegang bedraagt 5 euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.