Gesprongen waterleiding in Denderleeuw door problemen in Sint-Pieters-Leeuw: rampenplan afgekondigd

Baten
In de Rodestraat in Denderleeuw is een distributieleiding gesprongen van De Watergroep. Het lek ontstond rond 7.30 uur vanmorgen, en is een rechtstreeks gevolg van de problemen in Sint-Pieters-Leeuw. Het gemeentelijk rampenplan is inmiddels afgekondigd.

“Door de problemen in Sint-Pieters-Leeuw werd het water omgeschakeld en vermoedelijk ook een bypass gestoken via deze leiding”, zegt schepen van Openbare Werken Jan de Nul. “Vermoedelijk zat hier een zwakke plek en door de extra druk in de leiding is ze gesprongen, met deze zware impact als gevolg”, klinkt het. 

Een drietal huizen moet geëvacueerd worden. De bewoners worden opgevangen in ontmoetingshuis De Palaver of bij familie. Er zullen controles uitgevoerd moeten worden om te zien of de stabiliteit in orde is en of de bewoners vandaag nog terug kunnen. De stabiliteitsingenieur is momenteel ter plaatse om de woningen te onderzoeken.

Bekijk ook: Bewoners beginnen aan opkuis na waterlek in Sint-Pieters-Leeuw

Baten7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jos Vanhoedenaghe

  Meer investeren in onderhoud en vernieuwing i.p.v. te dansen naar de pijpen van de beleggers is de toekomst.

 • Paul Verbeeck

  Gewoon wanbeleid en geen onderhoud, winst is indertijd naar de zakken van alle politiekers in de beheerraden gevloeid, ze zullen de rekening wel vereffenen door de waterfactuur op te slaan

 • Paul Boutsen

  Ach wat is het probleem, de gewone mensen zullen ervoor opdraaien met hun waterrekening. Politici in beheerraden zullen er geen eurocent minder door verdienen.

 • roger brouwers

  In de zakken van die netbeheerders zal geen water zitten.Integendeel

 • Renee Gaillard

  Héél erg voor die mensen, dit wordt geen zalige Kerst. Hopelijk komt alles in orde en kunnen ze de schade verhalen bij de verzekering en liefst DIRECT en niet na 6 jaar (zoals gewoonlijk).