Gerrebolling en ringsteking tijdens nostalgische kermis Drieselken

Enkele deelnemers aan de ringsteking tijdens kermis Drieselken vorig jaar.
RV Enkele deelnemers aan de ringsteking tijdens kermis Drieselken vorig jaar.
De nostalgische kermis Drieselken vindt dit weekend opnieuw plaats in Welle. In café 'Snooker Time' is er een gerrebolling en een ringsteking.

Het is al de 49ste editie van de nostalgische kermis, die al voor de negende keer in café 'Snooker Time' plaatsvindt. Op zaterdag 13 oktober vindt er de gerrebolling plaats. Daarvoor kan je je vanaf 19 uur inschrijven. Oorspronkelijk mochten alleen dames deelnemen, maar de laatste jaren zijn ook de mannen en de jeugd meer dan welkom. Bij gerrebolling moet je met een platte bol (vorm zoals kaasbol) naar meerder gleuven rollen, ieder met een verschillende score, op een afstand van ongeveer vijf meter. De persoon met de meeste punten wint.

Op zondag 14 oktober is er de ringsteking, vanaf 14 uur voor de jeugd en vanaf 15.30 uur voor de volwassenen. De deelnemers moeten al rijdend op de fiets met een puntstok in de hand proberen hangende kleine ringen te spiesen, zonder met de voeten aan de grond te komen en zonder stil te staan. De grootte van de diameter van de ringen bepaalt het aantal punten. Hoe kleiner de ring, hoe meer punten hij waard is. Wie uiteindelijk na een aantal ronden met steeds verschillende diameters van ringen de meeste punten behaald heeft, wint.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.