Gemeente huldigt dierenherdenkingsplaats in

Een sculptuur van de kunstenaar Jan Clement - die twee honden en een kat uitbeeldt - en een plaat werden onthuld voor het aanwezige publiek.
Foto Claudia Van den Houte Een sculptuur van de kunstenaar Jan Clement - die twee honden en een kat uitbeeldt - en een plaat werden onthuld voor het aanwezige publiek.
De gemeente heeft de nieuwe dierenherdenkingsplaats ingehuldigd in de tuin van 't Kasteeltje langs de Rozenlaan. Een sculptuur van kunstenaar Jan Clement, die twee honden en een kat uitbeeldt, en een plaat werden onthuld.

"Eigenaars van een overleden dier kunnen een gepersonaliseerd naamplaatje van hun dier laten bevestigen op het paneel naast het beeld", vertelt schepen van Dierenwelzijn Yves De Smet (sp.a). Voor de prijs van 40 euro wordt het naamplaatje - dat bij de gemeente kan worden aangevraagd - ontworpen, aangemaakt en bevestigd op het paneel. De Smet mocht de twee eerste naamplaatjes aanbrengen voor zijn twee overleden honden, Newfoundlanders Billie en Finn. "Ook al staan hun urnes bij ons thuis en denk ik nog elke dag aan hen, het feit dat ik hun naamplaatjes mag bevestigen, zie ik als laatste eerbetoon aan hen", aldus De Smet. Na de onthulling gaf Hachiko vzw een demonstratie met hun assistentiehonden om mensen met een motorische handicap of epilepsie bij te staan en was er nog een hondenwandeling. "De dierenherdenkingsplaats is een mooi initiatief. Als onze hond sterft, krijgt hij hier zeker een naamplaatje. Ook van de hondenlosloopweide zullen we zeker gebruikmaken", aldus Lesley De Schampheleer. (CVHN)