Buurt kijkt vreemd op van ‘kale’ spoorwegberm na grondige snoeiwerken in Guido Gezellestraat

De kale bermen nabij de spoorwegbrug.
rv De kale bermen nabij de spoorwegbrug.
De taluds aan de spoorwegbrug in de Guido Gezellestraat liggen er momenteel maar kaal bij nadat een aannemer er snoeiwerken uitvoerde in opdracht van Infrabel. Op sociale media reageerden enkele buurtbewoners geschokt op de kaalslag op de bermen. 

“Het resultaat van de wel zeer grondige snoeiwerken oogt inderdaad niet fraai”, reageert schepen Jan De Nul (CD&V). De infrastructuurbeheerder van de Belgische spoorwegen liet aan de schepen weten dat de bomen en struiken zijn verwijderd als onderdeel van het onderhoudsbeheer van Infrabel. Het volgt daarbij de veiligheidseisen van de spoorexploitatie om te voorkomen dat bomen op de bovenleiding vallen of de leesbaarheid van de seinen beïnvloeden.

“Infrabel koos er dus uit veiligheidsoverwegingen voor om de bomen en struiken op de taluds volledig te snoeien en te vervangen door makkelijker te onderhouden struiken”, aldus schepen De Nul. “De werken op de spoorwegbermen zijn dan ook nog niet ten einde. Een firma is momenteel bezig met het verwijderen van alle snoei- en zwerfafval in de bermen. Ook de oude betonnen afsluitingen worden vervangen. Daarna komt er dus effectief nieuwe aanplanting op de spoorwegtaluds.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.