Bij de Rie van op de Kat houdt wielerkoers

De organisatoren van Bij de Rie van op de Kat met wielrenners Ruben Verschueren, Brent Beeckman en Ryan Segers.
Claudia Van den Houte De organisatoren van Bij de Rie van op de Kat met wielrenners Ruben Verschueren, Brent Beeckman en Ryan Segers.
Vzw De Rie van op de Kat organiseert zaterdag 8 september wielerwedstrijden voor Nieuwelingen en voor senioren.

Het is de tweede keer van Rino Van Vaerenbergh, beter bekend als 'de Rie', een wielerwedstrijd organiseert met zijn vzw. Dit jaar werd het uitgebreid naar twee wedstrijden. "Vorig jaar was er alleen een wedstrijd voor nieuwelingen. Dat was een groot succes. Daarom hebben we het uitgebreid met reeks voor junioren", vertelt Van Vaerenbergh. Onder de deelnember bevinden zich onder meer Brent Beeckman uit Welle, eerstejaars junior, Ruben Verschueren uit Welle en Ryan Segers uit Denderleeuw. "We organiseren de wedstrijden voor de jonge renners uit Welle. Zij rijden graag eens in hun eigen dorp. Op die manier raken ze ook beter bekend bij de Wellenaars."

De wedstrijden vertrekken en eindigen aan het pop-upcafé 'Bij de Rie van op de Kat' in de Kattestraat in Welle, dat tijdens de wedstrijden open zal zijn voor een drankje en een hapje te nuttigen. De wedstrijd voor de nieuwelingen vindt van 13.30 tot 15.15 uur plaats, de wedstrijd voor junioren van 15.45 tot 17.45 uur. Iedere deelnemer krijgt een prijs. In elke reeks is er ook een trofee voor de beste renner van Denderleeuw.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Valerie Scheerlinck

    En spijtig dat ge altijd en overal van die zuurpruimen wonen waardoor er nergens nog iets georganiseerd wordt. En dit terwijl er op zondagvoormiddag veel winkels geopend zijn en zij al lang op voorhand ingelicht waren.!!

  • Karine Roeland

    Het is wel leuk dat mensen verplicht zijn om hun wagen straten ver te parkeren voor een banale wielerwedstrijd. Dan nog op een zaterdag een dag dat veel mensen gaan winkelen en nu verplicht zijn om hun boodschappen een heel eind te dragen. Je mag zelfs voor je eigen huis niet parkeren (parkeerverbod) en als je wagen binnen staat kan je eigenlijk niet weg, want je mag in sommige straten niet rijden. Leuk !!!