Automobilist (78) botst op grafzerk en pleegt vluchtmisdrijf

Een 78-jarige man uit Erpe-Mere is in de politierechtbank van Aalst veroordeeld voor een ongeval met vluchtmisdrijf. Gek genoeg reed de beklaagde geen ander voertuig, maar wel een grafzerk aan. De man was verkeerdelijk de begraafplaats van Denderleeuw opgereden.

De feiten speelden zich af op 15 december vorig jaar. "Ik moest de parking van feestzaal De Zwaluw oprijden, maar had me vergist. Ik ken de streek niet en had de weg gevraagd. Wellicht stuurde men me de verkeerde kant op", verklaarde beklaagde A.D.V. aan de rechter. Toen de man eenmaal door had dat hij op het verkeerde adres was, besloot hij zich te keren. Dat liep fout af waarbij hij de boordsteen van een grafzerk raakte. De man, die in de feestzaal naast het kerkhof plaatjes moest draaien voor een feestje van de OKRA, liet blijken dat hij wel degelijk was gestopt, maar geen schade had kunnen vaststellen. "Ik ben tot drie keer gestopt. Omdat ik niets zag en ik als dj moest optreden ben ik doorgereden", zei hij.

Zijn straf kan oplopen tot 1.200 euro en een rijverbod van minstens acht dagen. Ook de rijvaardigheid en lichamelijke geschiktheid tot sturen wordt in vraag gesteld. Op maandag 14 november kent de man zijn straf. (TVDN)Video