"Denderleeuwenaar koos rechts maar krijgt extreemlinks”: Vlaams-Belang is niet te spreken over nieuwe coalitie in Denderleeuw

Kristof Slagmulder is fractieleider bij Vlaams Belang.
VMD Kristof Slagmulder is fractieleider bij Vlaams Belang.
In Denderleeuw wordt vanavond de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Burgemeester Jo Fonck volgt zichzelf op in de Oost-Vlaamse gemeente waar Vlaams Belang de verkiezingen van oktober won. "De Denderleeuwenaar koos rechts, maar krijgt extreemlinks", klinkt het bij Vlaams Belang-fractieleider Kristof Slagmulder.

Jo Fonck versterkt zijn Lijst van de Burgemeester (LvB) met CD&V en Groen. De nieuwe coalitie heeft een zeer krappe meerderheid van 14 op 27 zetels in de gemeenteraad. De LvB van uittredend burgemeester Jo Fonck haalde met 20,9 procent zeven zetels binnen. CD&V heeft er vijf en Groen levert de twee overige zitjes.

Vlaams Belang verdubbelde zijn stemmenaantal, werd de grootste partij en vertegenwoordigt sinds vandaag negen zetels in de Denderleeuwse gemeenteraad. Bestuursdeelname bleek echter niet mogelijk. 

Slagmulder (Vlaams Belang) omschrijft het verkiezingsresultaat als "een dikke buis voor de coalitie". En hij belooft met de Denderleeuwse Vlaams Belang-fractie "dit extreemlinks bestuur zes jaar lang te bekampen, in de gemeenteraad, via de sociale media en in de straat.”
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Nicolaas Van Der Weyden

  En leg de voordelen eens uit van links meneer Denul. En nog mensen beledigen die op rechts stemmen ook?

 • jeff De Boeck

  Een democratie onwaardig.

 • Filip Desmedt

  Alles draait om postjes , alles draait om uit de vetpot graaien , en daar zullen ze alles voor doen om dat te kunnen behouden . Extreem links wordt overal toegelaten , wat heel evident is , daar alle media kanalen in linkse handen zijn . En niet tegenstaande dat via deze kanalen de massa bevolking op en top gemanipuleerd wordt , komt overal rechts sterker uit de verkiezing . Op een dag zullen ze geen coalitie meer kunnen vormen , dan zal rechts meer dan 50 procent halen ...

 • DAVID VAN LAER

  Zo een nipte coalitie daar gaat de komende jaren niet veel gebeuren er moet maar één ieder afwezig zijn en alles blokkeert.

 • Jens van den Broeck

  Jammer dat zo'n extreemlinkse partij als Groen in het bestuur komt. Democratie is voor hun enkel goed als het uitkomt.