Ziba (9), de acterende hond van Vosselare Put, is overleden

Ziba de mascotte van Vosselare Put.
rv Ziba de mascotte van Vosselare Put.
Ziba Lagrange, de bekendste viervoeter van Astene, is overleden. Dat meldt zijn baasje en uitbater van Vosselare Put Yves Lagrange. De zwarte flat coated retriever heeft een eigen Facebookpagina en schitterde twee jaar geleden in de komedie Mijn Blackie van Theatergroep Vooruit.

Vosselare Put zal het de komende zomer zonder een van haar grootste toeristische trekpleisters moeten doen. Ziba, de zwarte hond van eigenaar Yves Lagrange, is woensdag op negenjarige leeftijd overleden. “Ziba liep al enkele dagen niet goed”, vertelt Yves. “Uit onderzoek bleek dat hij inwendige bloedingen had door een uitgezaaide tumor. Er kon geen hulp meer baten en niet veel later is hij in zijn slaap overleden. Hij heeft gelukkig geen pijn gehad.”

As uitstrooien

De viervoeter was vooral bekend onder het cliënteel van Vosselare Put, maar in oktober 2016 genoot Ziba even faam over heel Deinze toen hij mocht figureren in het toneelstuk ‘Mijn Blackie’ van Theatergroep Vooruit. Vijf avonden stond hij in de spotlights van zaal Palace op de Markt. Maar in Astene stond hij iedere dag in de spotlights. “Ziba was graag gezien door alle klanten”, vervolgt Yves. “Ze gingen vaak met hem wandelen en kinderen kwamen speciaal naar hier om met hem te spelen. In de zomer was hij iedere dag aan de tafels op het terras te zien en dat leverde hem al snel de bijnaam ‘de professionele schooier’ op. Hij zal gemist worden. Op zondag 17 maart zullen we zijn as uitstrooien over het water van Vosselare Put.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.