Whiskypaviljoen brengt ode aan Martin De Baerdemaeker

De organisatie van het Petegems whiskypaviljoen.
Foto ASD De organisatie van het Petegems whiskypaviljoen.
Het Petegems Whiskypaviljoen staat dit weekend in teken van de in maart overleden fotograaf en documentairemaker Martin De Baerdemaeker. "We willen onze bezoekers ook laten kennismaken met Deinze. De prachtige foto's van Martin spreken voor zich", zegt organisator Eddy Timmerman.

Whisky, highlands, haggis, kilts en de doedelzak. Fans van de Schotse trots zijn op zaterdag 7 en zondag 8 oktober voor de negende keer welkom op het Petegems Whiskypaviljoen.

"The Malt Whiskycorner uit Knesselare zal zorgen voor een 250-tal whisky's van vooral bekende merken. Dit jaar hebben we twee eigen bottelingen, de Glen Grant Vintage 1997 en Glen Elgin vintage 1986", zegt organisator Eddy Timmerman.

De tastings worden altijd gekoppeld aan iets speciaals en na twee edities rond kunst van Suzie Lejaeghere pakken Eddy en zijn team uit met een mooi initiatief. "We brengen een tribute aan Martin De Baerdemaeker. Aangezien wij veel niet-Deinzenaren over de vloer krijgen, vonden we het een leuk idee om onze stad door middel van haar foto's aan onze bezoekers voor te stellen. Zo konden we ook deze bekende inwoner eren die helaas in maart overleden is. Martins spreuk 'Deinze meandert' zal boven de deur van ons paviljoen hangen."

Iedereen kan komen proeven op zaterdag van 14 tot 20 uur en op zondag van 11 tot 18 uur. Wie in kilt komt, drinkt zijn eerste whisky gratis. Er zijn ook sigaren en andere dranken verkrijgbaar, zoals Schotse gins en Leiebier. (ASD)