Verhuis Eerstelijnshuis naar Den Briel gaat niet door

De geplande verhuis van het Eerstelijnshuis van Deinze naar Den Briel gaat niet door. "De talloze administratieve verplichtingen en bijkomende kosten in het addendum van de huurovereenkomst waren er teveel aan. We blijven op Markt 12 en op 1 oktober verhuizen we een deel naar de voormalige CM-locatie op Markt 50", zegt huisarts Jean-Pierre Hoengenaert.


Dan toch geen nieuwe bestemming voor het Rijksadministratief Centrum 'Den Briel' in de Brielstraat. Eind augustus kondigde het Eerstelijnshuis van Deinze aan dat men de activiteiten op 1 oktober zou verhuizen naar het overheidsgebouw. De uitbreiding van het zorgteam met twee kinesisten werd als reden gegeven voor de verhuis.


"De verhuis naar Den Briel gaat niet door", zegt huisarts Jean-Pierre Hoengenaert, die drie jaar geleden mee aan de wieg stond van het Eerstelijnshuis. "We kozen voor ons plan b, namelijk de verhuis naar het oude CM-gebouw op Markt 50. We blijven ook op het gelijkvloers van Markt 12. De tandartsen blijven nog even in de Guido Gezellelaan, maar er komt wel een kabinet bij. De bedoeling is om ten laatste binnen drie jaar het volledige Eerstelijnshuis in zijn definitieve setting te hebben." (ASD)