Twaalf kajakteams strijden op de Leie

De organisatie kwam met een nieuwe proef toen een van de platformen was afgekraakt: peddelen zonder peddels.
Foto ASD De organisatie kwam met een nieuwe proef toen een van de platformen was afgekraakt: peddelen zonder peddels.
Met The Battle Of Astene Sas heeft Deinze een nieuw sportevenement. Gisteren hebben twaalf kajakteams het in vier proeven tegen elkaar opgenomen aan de brug van Astene Sas. Eén minpuntje misschien: het steekspel viel in het water. Maar De Kajak Club zorgde onmiddellijk voor een andere proef.

De Kajak Club Deinze blikt terug op een geslaagde eerste editie van Battle Of Astene Sas. Honderden toeschouwers kwamen de teams aanmoedigen aan het Sashuis, vanop de oevers van de Leie en vanop de brug. "We hadden gehoopt op tien teams van zes deelnemers en uiteindelijk waren het er twaalf", zegt Arno Corijn. "Naast de twee teams van onze club waren er heel wat ouders, vrienden en sympathisanten. Het doel was om onze club wat meer in de kijker te zetten en daar zijn we zeker in geslaagd."

Platform kraakt af

Alle proeven, van de 700 meter sprint, het touwtrekken tot het behendigdheidsparcours,verliepen vlekkeloos, enkel bij het steekspel was er een probleem. Bij de eerste wedstrijd kraakte het platform van een van de 'ridders' af en uit veiligheidsoverwegingen moest de organisatie de proef uiteindelijk vervangen door een andere proef: peddelen zonder peddel. Een domper, al was peddelen zonder peddel een waardig alternatief. "Inderdaad een klein minpuntje, maar dat kan gebeuren. Er kom zeker een tweede editie en volgend jaar zorgen we voor stevigere platforms", besluit Corijn. (ASD)