Tal van activiteiten op Dag van de Veiligheid

De hulpdiensten worden op zondag 8 oktober in de bloemetjes gezet. Iedereen die dat wilt, kan dan ook een blik werpen op hun werkomgeving.

De politiezone Deinze-Zulte, de brandweer, het Rode Kruis het het ziekenhuis. Eén voor één zijn ze onmisbaar om de veiligheid van ieder van ons te garanderen. Om deze hulpdiensten eens extra in de kijker te zetten, wordt op zondag 8 oktober de Dag van de Veiligheid georganiseerd in de Stadionlaan in Deinze. Van 10 tot 17.00 uur zetten zij hun deuren open voor het grote publiek. Zo zegt ook Julie Van Den Heede, woordvoerder bij de Politie Deinze-Zulte. "Er zullen verschillende activiteiten te beleven zijn, waaronder een frietketel- en tuinhuisbrand die geblust zullen worden."


Op de Dag van de Veiligheid is de veiligheid natuurlijk prioriteit. "Nu we nog steeds in terreurniveau drie zitten, worden er toegangsbandjes uitgedeeld aan controleposten. We raden de bezoekers ook aan om grote handtassen en rugzakken thuis te laten. Iedere persoon zal aan een controle onderworpen worden."


Buiten de toegangspoorten zal ook een mogelijkheid zijn om fietsen laten graveren.


"Hou alvast 8 oktober 2017 vrij in jullie agenda, want het wordt een dag om nooit te vergeten!" (DJG)