Sportzaal Driessprong vanaf 1 augustus te huur

Nu sporten enkel leerlingen van Driessprong in de nieuwe sportzaal, vanaf 1 augustus kunnen verenigingen er ook terecht.
ASD Nu sporten enkel leerlingen van Driessprong in de nieuwe sportzaal, vanaf 1 augustus kunnen verenigingen er ook terecht.
Basisschool DRIESsprong stelt vanaf woensdag 1 augustus haar vernieuwde sportzaal ter beschikking van alle Deinse sportverenigingen. De stad Deinze sluit hiervoor een overeenkomst met de school. Het reglement lag gisteravond ter goedkeuring voor op de gemeenteraad.

Het tekort aan sportinfrastructuur in Deinze wordt vanaf augustus een stukje aangevuld dankzij Basischool Driessprong langs de Gaversesteenweg. Directeur Gerrit Depaepe liet de sportzaal vorig jaar vernieuwen en vanaf deze zomer kunnen lokale verenigingen er terecht na de schooluren. De school sloot hiervoor een overeenkomst met het stadsbestuur en de regels werden in een gebruiksovereenkomst gegoten.

8 euro per uur

"Sportclubs kunnen de zaal huren voor een vaste vergoeding van 8 euro per uur", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). "Dit tarief omvat ook onderhoudskosten en energiekosten. De gebruiksuren van de sportzaal worden in de maand juli bij de aanvang van ieder nieuw seizoen door de dienst Sport en Recreatie overgemaakt. De school bezorgt de sleutels aan een verantwoordelijke, die iedere club moet aanstellen. Voor het beheer van de sleutels wordt een waarborg van 200 euro gevraagd. De sporters mogen niet parkeren op de speelplaats van de school." (ASD)