SK Deinze koopt stadion en zoekt nieuwe naam

Ondervoorzitter Jan Lisabeth, voorzitter Denijs Van De Weghe, burgemeester Jan Vermeulen en schepen van sport Norbert De Mey.
Foto Anthony Statius Ondervoorzitter Jan Lisabeth, voorzitter Denijs Van De Weghe, burgemeester Jan Vermeulen en schepen van sport Norbert De Mey.
Het is officieel: voetbalclub KMSK Deinze heeft het voetbalstadion gekocht van de stad. "In 2019 hopen we een nieuw stadion te bouwen. Iedereen mag een nieuwe naam voorstellen", zegt voorzitter Denijs Van De Weghe.

Na een al wekenlang aanslepend gevecht tegen de Voetbalbond heeft KMSK Deinze nog eens positief nieuws. Gisteren kocht de club het Burgemeester Van De Wielestadion aan voor 521.000 euro.


Voorzitter Denijs Van De Weghe en ondervoorzitter Jan Lisabeth zakten af naar het dienstcentrum Leiespiegel om de notariële akte te ondertekenen. De club koopt de stadiongrond, bestaande uit het eigenlijke plein en twee stukken grond gelegen links en rechts van de bestaande tribune en de zone rond het voetbalplein. Het recht van opstal van de bestaande tribune wordt verlengd met 50 jaar en de jeugdkantine blijft eigendom van de stad.


In oktober 2014 lanceerde voorzitter Denijs Van De Weghe het idee van een nieuw stadion met een uitbreiding van de tribunes, een hotel en een sportcomplex. "Deze aankoop is een volgende stap in dit project", zegt Denijs. "De volgende stap is nu de wijziging van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). We hopen dat we in 2019 kunnen beginnen bouwen. In de overeenkomst staat dat het voetbalterrein altijd behouden moet blijven. Het onderhoud van het terrein nemen wij nu ook op ons. Nu het stadion van ons is, denken we ook aan een nieuwe naam. Goede voorstellen zijn welkom op secretariaat@kmskdeinze.be."


"Deze verkoop is ook een goede zaak voor de stad", zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). "Zonder de inspanningen van KMSK Deinze zou er geen sprake zijn van een RUP-wijziging."


(ASD)