Sint-Theresia doet mee met Bednet-actie: honderden onesies en pyjama’s op de speelplaats

Deze meisjes trokken hun comfortabele onesie aan.
Anthony Statius Deze meisjes trokken hun comfortabele onesie aan.
Net zoals honderden Vlaamse scholen heeft ook Leiepoort campus Sint-Theresia in Deinze vrijdag deelgenomen aan de Bednet-actie. Op vraag van de leerlingenraad kwamen heel wat leerlingen in pyjama naar school.

Het internetonderwijsplatform Bednet, radiozender MNM en en jeugdzender Ketnet deden een oproep aan alle leerlingen om vrijdag solidair te zijn met alle zieke kinderen en jongeren in Vlaanderen door in pyjama naar school te komen. De leerlingen van Leiepoort campus Sint-Theresia gaven massaal gehoor aan de oproep en honderden jongens en meisjes kwamen opdagen in onesies, pyjama’s, trainingsbroeken en andere comfortabele slaapkledij. 

Het initiatief in Sint-Theresia kwam van de leerlingenraad. “We zijn aangenaam verrast dat ondanks het slechte weer zoveel leerlingen meedoen met de actie", zegt Jente Van Vijnckt van de leerlingenraad. “Per leerling die in pyjama naar school komt schenken wij 1 euro aan Bednet. Daarna nemen we nog een groepsfoto om alle zieke kinderen een hart onder de riem te steken.”

Ondanks het slechte weer kwamen heel wat leerlingen van Leiepoort campus Sint-Theresia in pyjama naar school.
Anthony Statius Ondanks het slechte weer kwamen heel wat leerlingen van Leiepoort campus Sint-Theresia in pyjama naar school.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.