Piepjonge spelers gezocht voor lessen voetjebal

Bij voetjebal oefenen de allerkleinsten samen met mama of papa.
rv Bij voetjebal oefenen de allerkleinsten samen met mama of papa.
Piepjonge voetballertjes uit de regio Deinze kunnen binnenkort hun eerst dribbels oefenen in een sessie voetjesbal. De voetbalschool Atletico introduceert het Nederlandse concept vanaf februari in de sporthal van GO!-campus Peter Benoit. “Kindjes van 2 tot en met 5 jaar leren er samen met hun ouders kennismaken met voetbal”, zegt Eddy Van Oost van de vzw Atletico.

Na Zulte, Waregem en Sint-Eloois-Vijve introduceert voetbalschool Atletico het voetjebal dit jaar ook in Oudenaarde en Deinze. Voetjebal komt uit Nederland en is de laatste maanden ook in ons land aan een opmars bezig.

Voetjebal is bestemd voor kindjes van 2 tot en met 5 jaar”, zegt manager Eddy Van Oost, die met de vzw Atletico het voetjebal in deze regio promoot.  “Samen met één van de ouders leren de kinderen omgaan met een bal en maken ze een eerste kennis met de voetbalsport. Maar het is meer dan enkel voetballen; zo komen er ook spelletjes en coördinatie- en spieroefeningen aan bod. Dat helpt dan ook weer bij de ontwikkeling van hun prille persoonlijkheid en taalontwikkeling. En bovendien beleven de ouders een unieke ervaring met hun kind, onder de deskundige begeleiding van trainer Sara Grémeaux.”

“We doen een oproep naar spelertjes uit de regio Deinze om zich in te schrijven voor de sessie in Deinze”, vervolgt Eddy Van Oost. “Op zondag 10 februari start een voorjaarssessie voetjebal en er is plaats voor twee groepjes van  tien spelertjes en hun mama of papa. Een training duurt 45 minuten en kost negen euro en er zijn tien lessen in totaal. De lessen beginnen telkens om 10 en om 11 uur en deze vinden op zondagochtend plaats in de sporthal van GO!-campus Peter Benoit in de Peter Benoitlaan 10 in Deinze. Bij de eerste inschrijving betaal je nog 35 euro voor een uniek voetbalpakje.”

Inschrijven kan enkel via de website www.atletico.be/inschrijven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.