Ooievaars krijgen meer nestpalen

Op vraag van oppositiepartij N-VA onderzoekt de stad Deinze de mogelijkheid om meer nestpalen te plaatsen voor ooievaars.  

Op de laatste gemeenteraad van Deinze vroeg raadslid Sabine Vermeulen (N-VA) om meer nestpalen te plaatsen voor ooievaars. "Op diverse plaatsen in Vlaanderen, ook op de Brielmeersen in Deinze, zijn er al jaren broedplaatsen voor ooievaars", zegt Vermeulen. "Maar de ooievaarspopulatie in Vlaanderen is nog heel beperkt. Als we een stijgend aantal broedparen willen, dan moeten er extra nestgelegenheden bijkomen. Meer ooievaars is niet enkel een ecologische troef, maar het betekent ook een meerwaarde voor het fietstoerisme in de streek."

"Het is niet zo eenvoudig om zomaar ergens nieuwe nestpalen te plaatsen", zegt schepen van Dierenwelzijn Tony De Neve (CD&V). "De Brielmeersen is een geschikte locatie, maar we leggen het voorstel eerst voor aan de adviesraad voor dierenwelzijn."

Een koppel ooievaars.
BELGA Een koppel ooievaars.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Tony Dubois

    Waarom geen palen plaatsen in de vallei van de zeverenbeek. Dit is de uitgesproken plaats daarvoor.