Nieuwe straatnaamborden voor heel Deinze

Tine Vandecasteele, Johan Detavernier van beweging.net en schepen van Openbare Werken Bart Van Thuyne hangen een nieuwe bordje op aan de Palingstraat.
Foto Anthony Statius Tine Vandecasteele, Johan Detavernier van beweging.net en schepen van Openbare Werken Bart Van Thuyne hangen een nieuwe bordje op aan de Palingstraat.
Alle straatnaamborden in Deinze en haar deelgemeentes, in totaal 1.100, worden de komende dagen vervangen. Beweging.net Astene merkte op dat vele borden vuil of zelfs helemaal onleesbaar waren. "We waren eerst een kuisactie van plan, maar de stad had al plannen om alle borden te vervangen door nieuwe, moderne borden", zegt voorzitter Tine Vandecasteele.

Je vergissen van straat is binnenkort verleden tijd in Deinze, want alle onleesbare straatnaambordjes worden vervangen. Volgens beweging.net Astene geen dag te laat.


"Het viel ons op dat vele straatnaamborden in Astene vuil of onleesbaar zijn geworden", zegt Tine Vandecasteele. "Dit komt de veiligheid en het uitzicht van onze buurt niet ten goede. En dus besloten we om tot actie over te gaan. We dachten aan een grote kuisactie, maar blijkbaar was de stad al bezig met een ander plan."


"We zijn al gestart met een grote vernieuwingsoperatie van onze straatnaamborden, niet enkel in Astene, maar op het hele grondgebied van Deinze", zegt schepen van Openbare Werken Bart Van Thuyne (CD&V). "We schuiven op van Gottem naar Astene en de Leernes. Ongeveer in de tweede week van oktober starten we in Astene en tegen eind dit jaar zal het grootste deel van de borden vervangen zijn. Er werd gekozen voor een nieuwe soort borden. Vroeger was de naam in reliëf, dat is nu niet meer het geval." (ASD)