Nieuwe cafetaria voor Brielmeersen

Het recreatiedomein Brielmeersen krijgt vanaf 2017 een nieuwe cafetaria.

Hiervoor werd er een bedrag van 500.000 euro voorzien in het provinciebudget. "In de Brielmeersen wordt de door brand vernielde cafetaria heropgebouwd. Hiervoor voorzien we 500.000 euro en de cafetaria zal in de eerste helft van 2017 klaar zijn.", zegt gedeputeerde Peter Hertog, bevoegd voor recreatie.


De vorige cafetaria van Brielmeersen werd in juni door een tot nu toe onbekende pyromaan in brand gestoken. Voorlopig werd de cafetaria ondergebracht in de Brielschuur. Het recreatiedomein van 35 hectare groot is sinds 1 januari 2015 eigendom van de provincie Oost-Vlaanderen.


Nog nieuws uit Brielmeersen: de bordjes met het Frans opschrift 'Parc Vélos aan de nieuwe fietsenstallingen werden vervangen door Nederlandstalige opschriften. "Wij vonden dit absoluut niet kunnen en het is daarenboven in strijd met de taalwetgeving", stelde Sylvie Claeys (N-VA) daarover. Schepen Bart Van Thuyne (CD&V) antwoordde dat de fietsenstallingen geplaatst werden op initiatief van de stad Deinze, niet door de provincie, maar ondertussen werden de bordjes dus vervangen. (ASD)