Mysterieuze verdwijning van katten in De Volderstraat

Oscar verdween op donderdagavond.
Anthony Statius Oscar verdween op donderdagavond.
De kat Bonkie verdween op maandagavond.
Anthony Statius De kat Bonkie verdween op maandagavond.
In De Volderstraat in Deinze zijn deze week twee katten op mysterieuze wijze verdwenen. "Onze kat Oscar komt normaal nooit verder dan onze achtertuin en donderdag was hij plots weg. Ook de kat Bonkie van onze buren is maandag op dezelfde manier in rook opgegaan. We hebben al overal gezocht", zucht Anja Baert. 

Anja Baert en haar dochter Leen lieten donderdagavond om 19.30 uur hun kater Oscar zoals gewoonlijk even buiten in hun tuintje achteraan hun huis in De Volderstraat. "Hij is een ferme kater van acht kilo en is al 10 jaar oud. We zijn hier in februari komen wonen en hij gaat nooit verder dan onze tuin, want hij is doodsbang buiten. We wonen in een rijhuis en hij kan alleen weg via de achtertuin. Al moet hij dan over de draad kruipen en dat heeft hij nog nooit gedaan. Als we hem roepen of met eten lokken, komt hij meteen. Nu is hij spoorloos verdwenen."

"Maar het vreemde is dat de kat Bonkie van onze buren maandag ook vanuit hun tuin plots verdwenen is. Ze hebben al flyers rondgedeeld, een oproep gedaan op sociale media en ook van hun kat nog geen spoor. Volgens hen is er twee maanden geleden bij een andere buurvrouw wat verderop in de straat ook een kat vermist geraakt. Ook die werd nog steeds niet teruggevonden. Zeer bizar allemaal, ik hoop dat we Oscar terugvinden. We zijn radeloos. We hebben een melding gedaan bij de politie en bij Kat op de dool."

"Wij hebben deze week geen verdwaalde volwassen katten binnengekregen, enkel kittens", zegt Patricia Rotsaert van Kat op de dool. "We doen ook een oproep op onze Facebookpagina, meer kunnen we voorlopig niet doen." Als iemand Oscar gezien heeft, mag die contact opnemen met anja.baert2@telenet.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.