Minister Koen Van den Heuvel bezoekt zorgboerderij ter Motte

Danny De Paepe en Nadia Sucaet, Minister Koen Van den Heuvel en het stadsbestuur van Deinze in Hof Ter Motte.
rv Danny De Paepe en Nadia Sucaet, Minister Koen Van den Heuvel en het stadsbestuur van Deinze in Hof Ter Motte.
Ter ere van de vijftiende verjaardag van Steunpunt Groene Zorg hebben minister van Landbouw en Plattelandsontwikkeling Koen Van den Heuvel (CD&V) en het stadsbestuur van Deinze een bezoek gebracht aan zorgboerderij Hof ter Motte in Poesele. 

Steunpunt Groene Zorg ondersteunt al vijftien jaar de werking van zorgboerderijen. Een van de meest bezochte zorgboerderijen is Hof ter Motte, het legkippenbedrijf van Danny De Paepe en Nadia Sucaet in de Oude Kerkstraat in Poesele. 

Boerin Nadia Sucaet legt zich vooral toe op de verbredingsactiviteiten van het bedrijf en zo baat ze een educatieve ruimte uit voor scholen, verenigingen en vergaderingen. Zowel jongeren uit de bijzondere jeugdzorg als volwassen personen met een beperking vinden er een zinvolle dagbesteding. De jongeren kunnen in Hof Ter Motte tijdelijk verblijven als time-out. Ze helpen mee met de taken op het bedrijf. Zo leren ze zorg en verantwoordelijkheid dragen voor de dieren op de boerderij. Ter Motte biedt verder ook dagopvang aan voor jongdementerenden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.