Kerstboominzameling in Deinze en Nevele

Kerstbomen.
rv Kerstbomen.

Afvalintercommunale IVM organiseert op vrijdag 11 januari een kerstboominzameling op twee locaties in Deinze. Van 18 tot 20 uur kan iedereen zijn of haar kerstboom kwijt op de parking aan Vaart Links in Nevele en op de Brielpoortparking in Deinze.

De kerstboominzameling is enkel bedoeld voor kerstbomen van particulieren en uiteraard zijn enkel natuurlijke kerstbomen toegelaten. Bomen uit kunststof of bomen die behandeld werden met verfproducten kan je er dus niet kwijt. Ook versiering, pot en kluit moeten verwijderd worden. Wie geen tijd heeft om langs te komen, kan de kerstboom ook naar het recyclagepark brengen.

IVM zal alle verzamelde bomen nadien naar de groencomposteringsinstallatie in Eeklo brengen om ze te verwerken als structuurmateriaal in het composteringsproces van groenafval. Op die manier worden de kerstbomen teruggegeven aan de natuur, als bodemverbeteraar.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.