GroenRood vraagt extra maatregelen tegen laagvliegers

In de Winkelstraat in Astene wordt vaak te snel gereden.
Anthony Statius In de Winkelstraat in Astene wordt vaak te snel gereden.
Oppositiepartij GroenRood vraagt extra maatregelen tegen snelheidsduivels. “Uit cijfers van de nationale flitsmarathon blijkt dat vooral in de Winkelstraat in Astene en de Oude Heirbaan in Gottem veel snelheidsovertredingen gebeuren”, zegt Dirk Stroobandt. “Zolang de mentaliteit van die bestuurders niet verandert, kunnen we niet veel doen”, reageert mobiliteitsschepen Bart Van Thuyne (CD&V).

“Ook onze politiezone Deinze-Zulte-Lievegem nam vorige week deel aan de nationale flitsmarathon”, zegt gemeenteraadslid Dirk Stroobandt (GroenRood). “Hierbij werden op tien verschillende plaatsen 4.035 voertuigen gecontroleerd waarvan 359 bestuurders een overtreding begingen, dat is bijna tien procent. Trieste recordplaatsen waren de Winkelstraat in Astene, waar één op de drie wagens te snel reed, en de Oude Heirbaan in Gottem, waar meer dan de helft van de automobilisten een snelheidsovertreding beging. Er was zelfs een bestuurder die met 100 kilometer per uur door de bebouwde kom scheurde. Als lid van de politieraad ken ik de cijfers en vraag ik al lang om maatregelen te nemen. De vernieuwing van de Oude Heirbaan in Gottem is blijkbaar nog niet voldoende om de laagvliegers af te remmen.”

“De eerste vereiste is dat automobilisten hun verstand leren gebruiken”, reageert mobiliteitsschepen Bart Van Thuyne (CD&V). “We hebben al in heel wat straten verkeersplateaus en asverschuivingen aangebracht, maar dat houdt snelheidsduivels blijkbaar niet tegen. We kunnen toch Deinze niet vol leggen met drempels? Er is nood aan een mentaliteitswijziging.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Thomas Oosterlynck

    In plaats van 30 terug 50 maken en van 70 terug 90 zal al veel oplossen