Ga naar de mobiele website
^ Top

Gocart Sint-Jozef-rusthuis rijdt elektrisch

Enkele bewoners maken een ritje met de vernieuwde gocart. Ook de leerlingen van 7 BAE van het VTI waren aanwezig.
Foto Statius Enkele bewoners maken een ritje met de vernieuwde gocart. Ook de leerlingen van 7 BAE van het VTI waren aanwezig.
De gocart van het woon- en zorgcentrum Sint-Jozef in Petegem rijdt voortaan elektrisch. De leerlingen van het zevende jaar beroeps auto-elektriciteit (BAE) van het VTI installeerden twee elektromotoren op het voertuig, zodat de begeleiders nu veel vlotter een ritje kunnen maken met de bewoners.

De bestuurders van de gocart van woon- en zorgcentrum Sint-Jozef kunnen hun kuiten sparen, want dankzij de leerlingen van het VTI krijgen ze een elektrisch duwtje in de rug. Het voertuig van 200 kilo en de drie passagiers hoeven ze niet meer op pure spierkracht voort te trappen.


"We hebben de gocart al lang, maar het werd wat te lastig voor de begeleiders en bewoners om een ritje te maken", zegt het animatieteam van Sint-Jozef. "Daarom hebben we de hulp ingeroepen van VTI Deinze om het iets gemakkelijker bestuurbaar te maken."


"Met de hulp van de leerlingen van 7 BAE hebben we twee elektromotoren met een batterij van 36 volt op de gocart geïnstalleerd", zegt leerkracht Jos Colman. "Zo is het veel minder lastig om het voertuig in beweging te krijgen. De motoren werden zo afgesteld dat de gocart maximum 15 kilometer per uur kan rijden. Ideaal voor een tochtje door Deinze." (ASD)Meld een bug