Getuigen gezocht van vandalisme aan graf: “Het is alles wat we hebben van onze dochter”

De roze vlinder uit plexiglas is al voor de tweede keer afgebroken.
RV De roze vlinder uit plexiglas is al voor de tweede keer afgebroken.
Nadat de grafsteen van Nina, de dochter van Sharon Geirnaert uit Deinze voor de tweede keer in zeven maanden tijd beschadigd werd, zoekt ze naar getuigen. Een plexiglazen roze vlinder is afgebroken en over de muur van het kerkhof gegooid. “Echt een vreselijke daad”, reageert Sharon.

In april 2012 dacht Sharon Geirnaert dat ze zou bevallen van een gezonde dochter. Toen Nina op de wereld kwam met een open middenrif, stortte haar wereld in. Het was meteen duidelijk dat Nina niet lang zou overleven. Een dag na haar geboorte, kwam ze om het leven. Op het kerkhof aan de Peter Benoitlaan in Deinze plaatsten de ouders van Nina een doorzichtige grafsteen met een roze vlinder van plexiglas. “Het is het enige dat we nog hebben van onze dochter”, zegt Sharon.

In augustus vorige zomer werd de rustplaats van Nina voor de eerste keer beschadigd. “De vlinder werd afgebroken”, herinnert Sharon zich. “Die is van dik plexiglas, dus iemand moet er echt kracht op gezet hebben. En mocht de vlinder bijvoorbeeld door een grasmaaier geraakt zijn door de onderhoudsploeg, dan zouden ze toch iets laten weten hebben. We hebben de afgebroken helft van de vlinder teruggevonden en konden die zo herstellen.”

Op zoek naar getuigen

Afgelopen week was de vlinder opnieuw beschadigd. Deze keer was de afgebroken helft moeilijker te vinden. Sharon plaatste op facebook een oproep naar getuigen en deed haar verhaal. Enkele facebookgebruikers wisten dat aan de andere kant van de kerkhofmuur de sportterreinen van de Sint-Vincentiusschool liggen en na een korte zoektocht werd het afgebroken stuk teruggevonden. “Nu kunnen we de vlinder opnieuw herstellen”, zucht Sharon.

Zo hoort het graf eruit te zien.
RV Zo hoort het graf eruit te zien.

“Iemand moet de vlinder afgebroken hebben en het stuk daarna over de muur gegooid hebben”, vermoedt Sharon. “Dat is echt een vreselijk laffe en walgelijke daad. Het raakt me enorm hard.”

“Ik heb aangifte gedaan bij de politie. Ik vermoed dat ik weet wie dit gedaan heeft, maar voorlopig kan ik nog niets hard maken.” Daarom is Sharon op zoek naar eventuele getuigen. De vlinder werd afgebroken tussen 6 en 12 april, vermoedelijk laat op de avond of op een moment waarop weinig andere personen op het kerkhof waren. Wie iets gezien heeft of meer weet over het vandalisme, kan contact opnemen met de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem op het nummer 09 381 41 00.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karine Roeland

  Zoiets gebeurd op ieder kerkhof en de daders worden nooit gevat. Een kerkhof zou een plaats van respect moeten zijn, maar crapuul en vandalen kennen geen respect voor iets of iemand anders.

 • Erwin Erwin Mulder

  Wie zoiets doet is zonder meer crapuul,niets meer of zelfs minder. Erwin De Mulder

 • Ingrid Charlier

  Ge moet toch wel door en door slecht zijn om zoiets te doen. Bah ik walg van zo een vuiligheid.

 • Jos Plessers

  Dit is zo laag,daar moet je toch een vuil stuk crapuul voor zijn

 • Patric Wuyts

  Er lopen toch zieke geesten rond op deze wereld. Die horen opgesloten te worden mensen die zoiets doen.