Gentenaar (19) zwaargewond na aanrijding tegen vrachtwagen van Eandis

De bestelwagen knalde tegen de achterkant van de vrachtwagen.
Jeroen Desmecht De bestelwagen knalde tegen de achterkant van de vrachtwagen.
Een man van 19 uit Gent is dinsdagochtend zwaargewond naar het UZ Gent overgebracht nadat hij met zijn bestelwagen tegen een stilstaande vrachtwagen van Eandis knalde. De jongeman verkeerde even in levensgevaar, maar zijn toestand is ondertussen stabiel. 

Het ongeval vond rond 09.40 uur plaats op de Leernsesteenweg in Sint-Martens-Leerne, een deelgemeente van Deinze. De werknemer van Eandis had zich juist geparkeerd aan de zijkant van de baan om te werken aan een verlichtingspaal. “Onze medewerker had zijn signalisatielichten al aangezet, maar had gelukkig zijn gordel nog aan”, reageert Eandis. “Hij werd overgebracht naar de spoeddienst, maar is niet zwaargewond.”

De bestuurder van de bestelwagen had minder geluk: door de impact van de botsing zat de jongeman gekneld in zijn voertuig. De brandweer kwam ter plaatse om hem te bevrijden, waarna hij zwaargewond naar het ziekenhuis is overgebracht. “Hij verkeerde even in levensgevaar, maar ondertussen is zijn toestand stabiel”, zegt de politiezone Deinze-Zulte. 

De bestuurder van de bestelwagen raakte gekneld in zijn voertuig, en moest door de brandweer worden bevrijd.
Jeroen Desmecht De bestuurder van de bestelwagen raakte gekneld in zijn voertuig, en moest door de brandweer worden bevrijd.

Het parket van Oost-Vlaanderen heeft een verkeersdeskundige aangesteld die ter plaatse kwam. Doordat de aanrijding net over de grens met Baarle plaatsvond, waren zowel de Politiezone Deinze-Zulte als de Politiezone Gent ter plaatse. De Leernsesteenweg was langs beide kanten afgesloten voor verkeer, maar is rond 13.00 uur terug vrijgegeven. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.