Feesten op oudejaarsavond

IN STIJL NAAR NIEUWE JAAR MET NUIT DE SYLVESTRE EN DELHAIZE DELUXE

Het team achter Nuit de Sylvestre en Kathleen Gevaert, echtgenote van SK Deinze-voorzitter Denijs Van De Weghe in de VIP-ruimte van de derdeklasser.
Anthony Statius Het team achter Nuit de Sylvestre en Kathleen Gevaert, echtgenote van SK Deinze-voorzitter Denijs Van De Weghe in de VIP-ruimte van de derdeklasser.
Wie in stijl de overgang van oud naar nieuw wil vieren, kan in Deinze op verschillende feestjes terecht. Nuit de Sylvestre, de opvolger van Briellennium, komt terug naar de roots en vindt onderdak in de VIP-ruimte van voetbalclub SK Deinze. In de ondergrondse parking van Delhaize is er opnieuw het tweejaarlijkse Delhaize Deluxe van vzw Cultuurschok.

Wie vorig jaar oudejaarsavond wilde vieren in Deinze, kon enkel terecht in de vroegere Torck-fabriek. Om veiligheidsredenen gaat dat feestje dit jaar niet door, maar Nuit de Sylvestre, dat vorig jaar plaatsvond in Dikkelvenne, komt naar Deinze. "Nuit de Sylvestre is ontstaan na de onverwachte annulering van Briellennium vorig jaar", zegt organisator Jonathan Van Helleputte. "Veertien jaar lang hadden mijn vrouw Rebekka en ik meegeholpen aan dit evenement tot Briellennium er in oktober vorig jaar mee stopte. Veel feestvierders moesten plots op zoek naar iets anders, maar een gelijkaardig evenement was er niet in de buurt. We hebben toen in heel korte tijd een gloednieuw evenement uitgewerkt. We moesten wel uitwijken naar Dikkelvenne, want een grote zaal vinden was niet gemakkelijk. De eerste editie van Nuit de Sylvestre werd meteen een schot in de roos. Om verder te kunnen groeien, verhuizen we dit jaar naar de VIP-lounge van voetbalclub SK Deinze. Het is een prachtige locatie, vlakbij het centrum en de Brielpoort. Het is makkelijk bereikbaar en er is veel parkeerruimte. Voor het eten werken we samen met cateraar Very Food uit Deinze. Net als vorig jaar bieden we ook een apart menu voor kinderen. Na het eten zetten we 2015 dansend in met dj Daddy Cool. Er is plaats voor 250 eters en zij betalen 89 euro per persoon. Wie enkel naar het dansfeest wil komen, betaalt 12,50 euro en wordt verwacht om 23.30 uur."

Caroline Deconinck, Bridi De Bruycker en Ineke Poelaert van vzw Cultuurschok organiseren opnieuw Delhaize Deluxe.
Anthony Statius Caroline Deconinck, Bridi De Bruycker en Ineke Poelaert van vzw Cultuurschok organiseren opnieuw Delhaize Deluxe.

Sterke drank

Ook de vzw Cultuurschok organiseert dit jaar weer Delhaize Deluxe in de ondergrondse parking van de supermarkt. "We werken met een nieuwe loungebar en er wordt een breder assortiment aan sterke dranken, waaronder Gin Tonics, aangeboden", zegt Bridi De Bruycker. "Daardoor hebben we de leeftijdsgrens wel opgetrokken tot 18 jaar. Wie in de vroege uurtjes honger krijgt, kan genieten van een gratis ontbijtbuffet. Verder zijn er nog een aantal andere blikvangers zoals een lichtshow. Er zal een grote diversiteit aan muziekgenres zijn, verzorgd door DJ Enko, de Frères Deluxe en DJ Walkie. Een ticket kost 17 euro in voorverkoop en 20 euro op de avond zelf."


Reserveren voor Nuit de Sylvestre kan via www.nuitdesylvestre.be en nuitdesylvestre@gmail.com. Reserveren is noodzakelijk, want de plaatsen zijn beperkt. Kaarten voor Delhaize Deluxe zijn te koop bij AD Delhaize Deinze en Esso De Witte langs de Gaversesteenweg of via www.cultuurschok.be.