Eerste sushirestaurant opent in Kortrijkstraat

Om Sharma in zijn sushirestaurant Kumakura.
Foto ASD Om Sharma in zijn sushirestaurant Kumakura.
Sushifans kunnen vanaf vandaag een boot bestellen bij Kamakura, het eerste sushirestaurant van Deinze. De Nepalees Om Sharma (43) installeerde zich op de hoek van de Kortrijkstraat en de Bisschopstraat, waar vroeger restaurant De Gelaarsde Kat zat

Kamakura is het eerste restaurant in Deinze dat zich specifiek wijdt aan de Japanse lekkernij. "Kamakura is een toeristische stad in Japan, bekend om haar Grote Boeddha-beeld", vertelt Om. "Ikzelf kom uit Nepal, maar ik ben een grote fan van de Japanse keuken. Twaalf jaar geleden ben ik naar België verhuisd en ik heb een tijdje in de Belgian Beer Shop gewerkt om daarna mijn eigen restaurant te beginnen in Antwerpen. Dit heb ik stopgezet en na een tijdje zoeken ben ik nu in Deinze beland."


"Al onze sushigerechten worden vers- en handgemaakt in de zaal bij de klanten. Naast sushi hebben we ook thai curry, shashimi en teriyaki, dat is een Japanse grill. Klanten kunnen ook alle gerechten afhalen."


Kamakura is vanavond open vanaf 17 tot 22 uur en zij trakteren de eerste klanten op een gratis drankje en hapje. Het restaurant zal in het begin elke dag open zijn van 17 tot 22 uur en een sluitingsdag wordt later bepaald. Meer info via 09/380.81.50.


Volgende maand krijgt het restaurant al meteen concurrentie. Dan opent Santosh Pradhan een sushibar op een paar honderd meter afstand. Eosu installeert zich in het vroegere restaurant Sofia in de Gentstraat. (ASD)