Eerste blik op plannen sportacademie

SITE PALAESTRA KRIJGT FINSE PISTE, KUNSTGRASVELD EN BMX-TERREIN

Site Palaestra krijgt een nieuw sportcomplex voor de judoka's, schakers en ropeskippers. Dat blijkt uit het masterplan van sportschepen Norbert De Mey (Open Vld). De totale make-over zal 10 jaar duren. "Vòòr de goedkeuring zitten we nog samen met clubs en de buurt"

"Het project zal in vijf verschillende fases worden uitgevoerd", zegt sportschepen Norbert De Mey. "De oude koterijen van de sportclubs zijn dringend aan vervanging toe. Daarom gaan we in een eerste fase achter Palaestra een nieuw sportcomplex bouwen zodat al deze clubs, die nu verspreid over het terrein zitten, op één centrale locatie komen. Het wordt een rond gebouw met twee verdiepingen, zodat iedereen een mooi overzicht van het toekomstige sportpark. Op het gelijkvloers plannen we een danszaal, een ruimte voor de ropeskippers, een cafetaria, een boulodroom, een EHBO-ruimte en kleedkamers voor de buitensporten. Op de eerste verdieping komen ruimtes voor de judoclub, de schaakclub, de zenderclub en nog een polyvalente ruimte voor gemeenschappelijk gebruik. Het nieuwe gebouw wordt met een overdekte, verharde weg verbonden met Palaestra."

Parking tennisclub

"In een tweede fase worden de twee voetbalterreinen vervangen door één kunstgrasveld", zegt sportfunctionaris Luc Van Praet. "Aangezien een van de terreinen vooral door de spelers van Sparta Petegem gebruikt wordt, komt er bij hen ter compensatie een nieuw voetbalplein bij. Daarnaast wordt een BMX-terrein aangelegd", aldus De Praet. "In een volgende fase komen er drie nieuwe tennisterreinen, twee padelterreinen en een nieuwe parking aan de tennisclub", zegt De Mey.

Speelpleintjes

"In een vierde fase leggen we in het midden van en rondom de site een park aan met een Finse piste en speelpleintjes voor de kinderen en in een laatste fase wordt de parking vooraan heraangelegd. Daarbij wil ik ook vermelden dat de duikclub een nieuw bijgebouw aan Palaestra krijgt zodat zij gemakkelijker met hun uitrusting naar het zwembad kunnen gaan. Het KSA-lokaal en hun terreinen blijven zoals ze zijn. Een eerste stap is het kappen van de zieke, oude bomen en het aanplanten van nieuw groen."

"Voor alle duidelijkheid: dit plan is nog niet definitief", benadrukt De Mey. "Het plan wordt gedragen door het college van burgemeester en schepenen, maar er zijn nu nog gesprekken met de buurtbewoners. Eerst moet er een breed draagvlak zijn met de buurt en met de clubs en dan pas kunnen we het plan ter goedkeuring voorleggen aan de gemeenteraad. Zo is de exacte locatie van het nieuwe gebouw nog niet definitief en ook de circulatie van het verkeer rond de site moet nog verder besproken worden. Eens het licht op groen staat willen we de fases uitvoeren in een tijdspanne van tien jaar, dus verspreid over zo'n twee legislaturen", aldus Norbert De Mey.

Sportfunctionaris Luc Van Praet, sportschepen Norbert De Mey en Boris Roobaert en Ciska Van Acker van de sportdienst aan de terreinen achter Palaestra.
Anthony Statius Sportfunctionaris Luc Van Praet, sportschepen Norbert De Mey en Boris Roobaert en Ciska Van Acker van de sportdienst aan de terreinen achter Palaestra.
De nieuwe indeling van de site Palaestra met de verschillende fases: 1. het nieuwe ronde sportcomplex, de exacte locatie is nog niet definitief. 2. Het kunstgrasveld. 3. Nieuwe padel- en tennisterreinen. 4. Finse Piste. 5. Heraanleg parking.
Anthony Statius De nieuwe indeling van de site Palaestra met de verschillende fases: 1. het nieuwe ronde sportcomplex, de exacte locatie is nog niet definitief. 2. Het kunstgrasveld. 3. Nieuwe padel- en tennisterreinen. 4. Finse Piste. 5. Heraanleg parking.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.