Dorpsweide in Astene, ook voor leerlingen Mozaïek

De leerlingen van basisschool Mozaïek in Astene mogen sinds deze week ravotten op een groene speelweide achter hun school. Het OCMW van Deinze stelt de grond ter beschikking van alle inwoners en deze nieuwe dorpsweide is toegankelijk via een poortje in de Vrouwenstraat.
De leerlingen van basisschool Mozaïek testen hun nieuwe speelweide uit.
Anthony Statius De leerlingen van basisschool Mozaïek testen hun nieuwe speelweide uit.

In hartje Astene werd maandag een dorpsweide van 3.000 vierkante meter geopend voor alle inwoners. De groene oase situeert zich tussen de Vrouwenstraat en de Dorpsstraat en is voor het publiek toegankelijk via een smalle doorgang in de Vrouwenstraat. Er zijn ook private toegangspoorten via kinderdagverblijf De Kindervilla en basisschool Mozaïek.

“Dit is goed nieuws voor onze 288 leerlingen,” zegt directrice Conny Vermandere. “Zij kunnen er bij goed weer tijdens de korte speeltijden en tijdens de lessen lichamelijke opvoeding naar hartenlust sporten en spelen. Het terrein werd opgedeeld in enkele speelvelden voor onder andere badminton, voetbal en het spelletje tussen vier vuren. Dit is een prima aanvulling op onze gewone speelplaats. We dromen al van een Finse piste, zodat we lange rondjes kunnen lopen.”

Het stuk grond werd in 2012 gekocht door het OCMW van Deinze. “Normaal gezien was hier een verkaveling met assistentiewoningen, het project Senioren onder de toren, gepland”, zegt OCMW-voorzitster Conny De Spiegelaere (CD&V). “Maar dankzij een grondruil met de stad worden deze woningen gerealiseerd in de nieuwe verkaveling tussen de Karmstraat en de Pontstraat. Deze site blijft dus voorlopig onbebouwd en iedereen mag hier gebruik van maken.”

De leerlingen van basisschool Mozaïek op de speelweide achter hun school.
Anthony Statius De leerlingen van basisschool Mozaïek op de speelweide achter hun school.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.