Ga naar de mobiele website
^ Top

Boodschappen nu ook aan huis geleverd

MEER EN MEER KLEINE ZELFSTANDIGEN SLUITEN AAN BIJ GRATIS THUISSERVICE

Ewout Killemaes en Christine Dumalin van Patisserie Dumalin in Deinze.
Foto Anthony Statius Ewout Killemaes en Christine Dumalin van Patisserie Dumalin in Deinze.
Vers brood, vlees of groenten en fruit kan je tegenwoordig ook in de regio Deinze aan huis laten leveren. Zes handelaars sloten zich aan bij UwBoodschappen.be, een moderne variant van de melkboer, maar dan voor meer dan melk alleen. "Met deze gratis thuisservice kunnen we opboksen tegen de wildgroei aan supermarkten", zegt Ewout Killemaes.

Steeds meer mensen laten via UwBoodschappen.be hun boodschappen leveren tot aan de voordeur. Het bedrijf uit De Pinte is vertegenwoordigd in 26 regio's in Oost-Vlaanderen en heeft al 6.500 ingeschreven klanten, goed voor zo'n 3.000 online bestellingen. Onlangs sloten ook zes handelaars uit de regio Deinze zich aan, namelijk Bakkerij Blanchaert uit Sint-Martens-Leerne, Patisserie Dumalin, Slagerij Peter en Isabel en Drinks 4 U uit Deinze, Keurslager Paul en Dorien uit Petegem-Aan-De-Leie en De Dorpstuin uit Machelen.

Kwaliteit uitspelen

"Ons doel is om een online supermarktdienst met lokale speciaalzaken aan te bieden", legt Ewout Killemaes uit. "Er komen meer en meer supermarkten bij met een versafdeling en de concurrentie met de kleine zelfstandigen is voelbaar. Met onze thuisservice willen we de kwaliteit en de versheid van de producten van lokale handelaars uitspelen door ze gemakkelijker tot bij de consument te brengen."


"We beginnen altijd met twee bakkers, twee slagers, twee groetenwinkels en een drankencentrale", zegt Ewout. "Later kan dit aanbod zeker uitgebreid worden met bijvoorbeeld een viswinkel, een kaaswinkel of zelfs een apotheek. Het principe is zeer eenvoudig: klanten kunnen gratis een account aanmaken via de website www UwBoodschappen.be en na het ingeven van je postcode, kan je de lijst van de aangesloten handelaars zien."

Dagprijzen

"Wie brood, charcuterie, groenten en fruit of drank aan huis wil, moet daar geen eurocent extra voor betalen. Je kan de hele week bestellen ten laatste tot dinsdagnacht en de levering gebeurt iedere week op woensdagavond. Op die dag krijg je nog een mail met het specifieke uur van levering en de exacte prijs van je boodschappen, want door de dagprijzen zoals bijvoorbeeld bij fruit kan dit snel veranderen. Betalen doe je met Bancontact. De service kost de klant niets extra, zelfs al gaat het maar om één brood."


"In De Pinte en Evergem is het al een een groot succes en we willen deze service ook in Deinze verder uitbouwen. Momenteel hebben we een tweehonderdtal klanten met een account."


"Ik ben zeer enthousiast over deze dienst", zegt Paul van Keurslager Paul&Dorien. "Maar in Deinze het is nog niet zo bekend bij het grote publiek. Vorige week had ik zo'n vier bestellingen, maar dat moet meer zijn om het concept goed te doen draaien."


"Het grootste voordeel voor ons, is dat we een veel ruimer publiek kunnen bereiken", zegt Christine van Patisserie Dumalin.


Meer info via www.UwBoodschappen.be.Meld een bug