Bibliotheek-team organiseert lezersfeest

De bibliotheek van Deinze organiseert op zaterdag 7 oktober een lezersfeest van 10 tot 16 uur. "Naast een grote boekenverkoop is er ook de boekenapotheek, de start van het leesjaar van de kinder- en jeugdjury, een voorleesuurtje voor kleuters en het startschot van het 'Waanzinnige Leesjaar'", zegt Trui Galle.

De bibliotheek legt haar lezers extra in de watten op zaterdag 7 oktober. "We starten ons lezersfeest om 10 uur met een grote boekenverkoop in de bibkelder", zegt Trui Galle.


"De bibliotheek verkoopt er tot 16 uur de geschrapte boeken aan voordelige prijzen. Voor een boek betaal je 1 euro en voor tien boeken 5 euro. Op zondag 8 oktober kan je van 10 tot 12 uur alle boeken aan een halve euro kopen. Er wordt een hapje en drankje in het pop-up leescafé voorzien en alle bezoekers krijgen een gratis gadget."

Start van leesjaar

"Tussen 10 en 12 uur is er ook de 'boekenapotheek', waar je voor alle kwaaltjes zoals de hik, liefdesverdriet of een midlifecrisis een remedie vindt in de vorm van één of meerdere titels uit de wereldliteratuur", aldus Galle "We starten ook het leesjaar van de kinder- en jeugdjury", vertelt schepen van Cultuur Rutger De Reu.


"Er is ook een voorleesuurtje voor kleuters van 4 tot 6 jaar. We geven ook het startschot van het 'Waanzinnige Leesjaar'. Illustrator Kristof Devos ontwierp hiervoor een spaarkaart met twintig opdrachten en een geheimzinnige tekening. Deze tekening is enkel te zien met speciale leeslamp en die kan je krijgen wanneer alle opdrachten zijn uitgevoerd."


Meer info over het lezerfeest via het nummer 09/381.95.60, bibliotheek@deinze.be of www.bibliotheekdeinze.be. (ASD)