Basisscholen krijgen scheurkalender met gezondheidstips

De leerlingen van de Deinse basisscholen kregen vandaag een scheurkalender met gezondheidstips mee naar huis. Op elk kalenderblaadje vinden ouders een tip om hun kind gezond op te voeden en er staat telkens ook een leuke opdracht voor de kinderen bij. De leerlingen van klas 3A van juf Sylvia in basisschool LEERNEst in Bachte-Maria-Leerne kregen de kalender uit handen van burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) en schepen van Welzijn Trees Van Hove (CD&V).

Waarom gaan snoepjes er gemakkelijker in dan groenten? Hoe lang mag een kind tv kijken? Hoe en wanneer praat je over seks? Hoe zorg je ervoor dat kinderen meer bewegen? Dat zijn slechts een paar van de vele vragen die in de kalender beantwoord worden. “Met deze scheurkalender wil de stad met ondersteuning van Logo Gezond+ jonge gezinnen een duwtje in de rug geven”, zegt Trees Van Hove. Ook de leerlingen van Sint-Martens-Latem, De Pinte, Nazareth, Gavere, Kruishoutem, Zingem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde en Kluisbergen kregen een kalender mee. Meer info via www.gezondopvoeden.be, de Facebookgroep ‘Gezond opgroeien’ en www.logogezondplus.be

De leerlingen van klas 3A van basisschool LEERNEst met hun scheurkalender.
Anthony Statius De leerlingen van klas 3A van basisschool LEERNEst met hun scheurkalender.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.