Barst in scherm of platte batterij? Aaron (22) herstelt je smartphone

Aaron Schepens in zijn AS Repair center in de Tolpoortstraat.
Foto Anthony Statius Aaron Schepens in zijn AS Repair center in de Tolpoortstraat.
Wie met een gebarsten scherm of een kapotte batterij zit, hoeft zijn smartphone zelf niet meer open te prutsen. Aaron Schepens (22) uit Zingem opent deze week AS Repair in de Tolpoortstraat. "Ik herstel alle smartphones en tablets. Zo snel mogelijk, want mensen kunnen hun gsm niet lang missen", zegt hij.

Aaron Schepens woont in Zingem, maar werd geboren in Deinze. Hij ging er ook naar school. Met het tweede filiaal van AS Repair - het eerste opende hij enkele jaren geleden in Zingem - keert hij terug naar zijn roots. AS Repair bevindt zich in het voormalige pand van de Veritas in de Tolpoortstraat.


"Ik heb elektromechanica gestudeerd aan het VTI", vertelt Aaron. "Daarna heb ik een bachelor elektromechanica gevolgd aan de Hogeschool Gent. Al tijdens mijn studies - toen ik 20 was - ben ik gestart met AS Repair in Zingem. Nu ik afgestudeerd ben, ben ik volledig zelfstandig en zo kan ik een tweede winkel openen. Voorlopig doe ik dit nog alleen, dus ik sta een halve dag in Zingem en een halve dag in Deinze. De subsidieregeling voor jonge starters en mijn roots hebben mij uiteindelijk overtuigd om in Deinze een winkel te openen. Er was hier nood aan in deze streek, want mensen met een kapotte gsm moeten nu naar Gent of Oudenaarde rijden."


"Ik herstel alle soorten smartphones en tablets en ik verkoop ook een breed gamma aan accessoires, waaronder hoesjes, oortjes en opladers. Een kapot scherm komt het meeste voor. Je kan dat in principe zelf herstellen, als je een beetje handig bent, maar met de nieuwe modellen wordt het steeds moeilijker. Ik herstel alles op het moment zelf, tenzij ik onderdelen nodig heb, maar dan kan dit al de volgende dag klaar zijn."


Voor meer informatie: www.asrepair.be. (ASD)