Afhaalpunt Korte Keten in De Pulle

De stad Deinze heeft vanaf nu een afhaalpunt: Korte Keten. Dit project van SamenSterker brengt de producent en de consument dichter bij elkaar. "Via Korte Keten krijg je kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer. Elke woensdag tussen 15 en 18 uur kan je bestellingen van De Vierklaver afhalen in zaal De Pulle in de Stationsstraat", zegt Freija Dhondt.


SamenSterker opent ook in Deinze een afhaalpunt van haar project Korte Keten.


"Korte Keten betekent dat er weer een rechtstreekse band ontstaat tussen de producent en de consument", legt Freija Dhondt uit. "Op die manier kan de landbouwer zijn prijs, de productiemethode en het aanbod zelf bepalen. Als consument krijg je in ruil verse en kwaliteitsvolle producten recht van bij de boer, zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. En bovendien ondersteun je de lokale economie."


Hoe werkt het? Je bestelt via www.samensterker.be/oost-vlaanderen en de bestelling wordt rechtstreeks geplaatst bij De Vierklaver. Daar heeft men een aanbod van biologisch vlees en goederen van andere boerderijen. Vervolgens wordt de bestelling door de klant afgehaald in een afhaalpunt naar keuze. Vanaf nu kan dit elke woensdag tussen 15 en 18 uur in café De Pulle in de Stationsstraat in Deinze." (ASD)