't Zoutvat vereeuwigt borelingen op twintigste verjaardag

Els Lecomte en Patrik Lodefier met hun fotocollage.
Statius Els Lecomte en Patrik Lodefier met hun fotocollage.
Els Lecomte (46) bakt al twintig jaar verse frietjes in 't Zoutvat in Astene. Ter ere van deze verjaardag kregen alle pasgeboren baby's, die het afgelopen jaar mee met de mama een frietje kwamen steken, een bavetje van 't Zoutvat cadeau. "We hebben alle kindjes vereeuwigd in een fotocollage en deze hangt nu in de frituur", zegt Els.

Op 1 oktober 1997 startte Els Lecomte samen met haar toenmalige partner frituur 't Zoutvat in een nieuwbouw in het hart van Astene. "De eerste vijf jaar sneden we onze frietjes nog iedere ochtend zelf, maar dat was op den duur niet meer vol te houden. Na elf jaar zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan en ik heb toen besloten om de zaak alleen verder te zetten. Negen jaar geleden leerde ik Patrik kennen en sinds twee jaar staat hij nu ook mee in de zaak."


Ook Patrik is graag met de klanten bezig. "De mensen worden graag verwend", vertelt hij. "Ik probeer altijd een babbeltje te slaan." "Voor onze 20ste verjaardag hebben we nog een extraatje", zegt Els. "Mam's van baby's kregen het afgelopen jaar een slabbetje van 't Zoutvat cadeau. Iedereen die dat wou, kon ook een foto laten maken van zijn baby met het slabbetje. We hebben een mooie collage gemaakt en deze hangt nu ingekaderd aan de muur."


(ASD)