"Kruispunt gaat deze week opnieuw open"

WERKEN KRUISPUNT N43-GUIDO GEZELLELAAN LEGGEN VERKEER LAM

Gisterenmiddag rond 16 uur stond er al een ellenlange file op de Gaversesteenweg.
Anthony Statius Gisterenmiddag rond 16 uur stond er al een ellenlange file op de Gaversesteenweg.
Het verkeer in Deinze zit deze week nog meer vast dan anders. Maandag startte Farys met werken aan het kruispunt N43-Guido Gezellaan en hiervoor werd de Georges Martensstraat tijdelijk doodlopend gemaakt voor het verkeer dat van het station komt.

Met de auto door Deinze rijden is deze week geen pretje. De toegangswegen naar het centrum lopen iedere dag muurvast en er ontstonden al monsterfiles met wachttijden tot bijna een uur. Ook gisterenochtend was het complete chaos om tot in de Leiestad te geraken. Naast de gebruikelijke drukke wegen zoals de Gaversesteenweg stonden ook in de Poelstraat en de Krekelstraat honderden auto's aan te schuiven. Heel wat gefrustreerde chauffeurs van zowel binnen als buiten Deinze uitten al hun ongenoegen op sociale media. Gisterennamiddag rond 16 uur was het al aanschuiven van aan Eurotuin tot aan De Knok, dat is ongeveer anderhalve kilometer.

De Georges Martensstraat is tijdelijk doodlopend gemaakt tot de werken voorbij zijn.
Anthony Statius De Georges Martensstraat is tijdelijk doodlopend gemaakt tot de werken voorbij zijn.

Werken van korte duur

De grote boosdoener? De nutswerken aan het kruispunt van de gewestweg N43 met de Guido Gezellelaan en de Georges Martensstraat. Deze laatsgenoemde eenrichtingsstraat werd maandag afgesloten en zo wordt alle verkeer komende van de Gaversesteenweg naar het kruispunt aan De Knok geleid. De verkeersstroom op de Gaversesteenweg krijgt de voorbije maanden ook al het verkeer komende van Astene te slikken via de Poelstraat en de Krekelstraat, aangezien de N43 het hele jaar niet bereikbaar is voor het verkeer van Astene richting Deinze. Deze twee situaties samen zorgen voor het huidige verkeersinfarct. Maar niet voor lang meer, zo blijkt.


"De werken aan het kruispunt N43-Georges Martensstraat zijn maar van korte duur en deze worden deze week al afgerond", zegt Sylvie Syryn, communicatieverantwoordelijke van het AWV. "Farys is er momenteel bezig met het aansluiten van de nieuwe waterleiding onder de N43 met de oude in de Gentstraat. Het kruispunt zou vandaag of morgen terug open moeten zijn."

Heraanleg gewestweg

De nutswerken aan het kruispunt zijn een onderdeel van de heraanleg van de gewestweg N43 tussen de dorpskern van Astene en Deinze over een afstand van twee kilometer. De werken startten in april en maandag is men begonnen aan de vijfde fase. "Farys plaatst de overkoppelingen en de waterleiding gaat in dienst", aldus Sylvie Syryn. "Aan de noordzijde wordt het fietspad, de parkeerstrook en de toplaag van de rijweg aangelegd. Deze fase duurt tot midden november en na de winterperiode start men met de laatste fase. Dan worden het fietspad, de parkeerstrook en de toplaag van de rijweg aan de zuidzijde aangelegd. De Gampelaeredreef zal in die periode doodlopend zijn. Voorlopig zit alles op schema en de gewestweg zal in het voorjaar, hopelijk in maart, opnieuw bereikbaar zijn voor het verkeer in beide richtingen."