"Het is niet enkel de markt die telt"

CLUESFEESTEN VERDERGEZET ALS STATIONSFEESTEN

Ann De Raedt met haar zoon Steve van café Donky's, Jonas Strobbe van 't Center en Yorick Van Renterghem van de vzw Muziekcafé Elpee op het stationsplein.
Foto Anthony Statius Ann De Raedt met haar zoon Steve van café Donky's, Jonas Strobbe van 't Center en Yorick Van Renterghem van de vzw Muziekcafé Elpee op het stationsplein.
De stationsbuurt van Deinze viert in het derde weekend van september drie dagen feest. Ann De Raedt van café Donky's neemt de fakkel over van Kris Malego, die tot 2015 de jaarlijkse Cluesfeesten organiseerde. "We gaan verder als de vernieuwde stationsfeesten en alle horeca-uitbaters doen mee", zegt Ann.

Ann De Raedt van café Donky's blaast nieuw leven in de Deinse stationsbuurt. Samen met de vzw Deinze Winkelstad, Primus Haacht en haar collega-horeca-uitbaters organiseert zij in het weekend van 15, 16 en 17 september de vernieuwde stationsfeesten; een driedaags, gratis muziekfestival op het stationspleintje.

Gevarieerd programma

De stationsfeesten werden in 1996 opgestart door Kris Malego van café Clues. Onder de naam Cluesfeesten organiseerde Kris jaarlijks tijdens het derde weekend van september optredens op het stationsplein, waar honderden bezoekers op afkwamen. In september 2015 zette hij een punt achter de feesten. Vorig jaar schakelde Kris vaste gast DJ Red D in, die voor naambekendheid en meer bezoekers zorgde. Sinds die laatste editie van de Cluesfeesten was het nog koffiedik kijken of er opnieuw een driedaagse zou volgen. Tot nu.


"Vanaf dit jaar neemt ik de fakkel over", zegt Ann De Raedt van café Donky's. "Dankzij de steun van talrijke lokale handelaars en Deinze Winkelstad kunnen we opnieuw een gevarieerd programma aanbieden voor jong en oud. Het belangrijkste verschil met vroeger is dat alle handelszaken in de stationsbuurt meedoen. Zo zijn Muziekcafé Elpee, Deli@, Croissy, Café Center en de pop-up cocktailbar Fantuzzi ook van de partij."

Veel potentieel

"Ons doel is om de stationsbuurt weer te doen leven. Er wordt vaak over het station gezegd dat het een marginale buurt is, maar dat klopt niet. Er zit zeer veel potentieel in de bestaande handelszaken en we willen tonen dat wij ook meespelen; dat het niet enkel de Markt is die telt. Het weekend start op vrijdagavond om 16 uur met een afterwork in café Elpee. Daarna is er op het podium muziek van Jan Van Biesen, Dee James en Red D featuring Lady Linn, gevolgd door een Clues afterparty. Op zaterdag zijn er in Elpee optredens van Fractured Insanity en Memoriam (UK) en op het groot podium van Zebra's Are Timeless, Mise en Scène en The Remakes met om middernacht een afterparty van de Clues Allstars featuring Ramses, Lenny, Minus Tea en Araya & Olivier T'sjoen. Op zondag 17 september mikken we op een leuke namiddag voor het hele gezin. Die dag is er rustige muziek van Yorgi Gritzelis en Peter Tanghe, uitgebreid met kinderactiviteiten, zoals springkastelen en kindergrime. In Elpee is er een pre heavy metalfeestje en een show van Absolva (UK). De optredens en animatie zijn gratis en iedereen is welkom", besluit Ann.