Tot twee jaar cel voor trio Algerijnse Fransen wegens diefstallen

Waregem


Drie Algerijnse Fransen zijn door de Kortrijkse strafrechter veroordeeld tot celstraffen van tien maanden tot twee jaar voor een reeks van tien handtasdiefstallen in Vichte (Anzegem), Deerlijk, Roeselare, Torhout, Waregem en Deinze. Op 3 januari konden ze in Deerlijk opgepakt worden.


De broers Faroek (40) en Kamel B. (44) opereerden volgens het openbaar ministerie samen met Hacene Z. (31). Ze hadden het gemunt op portefeuilles of handtassen. Ze pleegden daarvoor inbraken in voertuigen, pikten handtassen uit niet gesloten auto's of leidden de bestuurder af om er met een handtas of portefeuille vandoor te kunnen gaan. Op 29 december haalden ze in Deerlijk met een gestolen bankkaart ook geld af in een bankkantoor. Dat tafereel herhaalde zich op 3 januari in Vichte, maar hun geseinde nummerplaat kon door de ANPR-camera aan de oprit van de snelweg in Deerlijk opgemerkt worden.


Hacene Z. zit negen maanden later nog altijd in de cel. Hij bekende de reeks van tien diefstallen. De rechter legde hem de zwaarste straf op: twee jaar cel, waarvan de helft effectief, en een boete van 1.200 euro. De broers B. werden vrijgesproken voor een diefstal in Roeselare, maar de rest achtte de rechter wél bewezen.


(LSI)