Jonge Deerlijkenaar schittert in musical 'Muerto!'

Jérémie Vrielynck.
Foto DRD Jérémie Vrielynck.
Jérémie Vrielynck (15) vertolkt een van de twee hoofdrollen in de musical 'Muerto!' die in dit weekend in première gaat in Theater Elckerlyc in Antwerpen.

De jonge Deerlijknaar is met deze nieuwe hoofdrol niet aan zijn proefstuk toe, want hij schitterde in 2015 ook al in de musical 'Kadanza'.

Kindsoldaten

'Muerto!' ('Als soldaatje spelen geen spel meer is') is een productie van Uitgezonderd. Theater! en Judas TheaterProducties. Voor het samenstellen van de cast riepen de twee productiehuizen de hulp in van Jeugdtheater Ondersteboven uit Sint-Niklaas.


"De musical gaat over kindsoldaten in Colombia en daarin is het jongerenaandeel heel belangrijk", verduidelijkt Jérémie Vrielynck (15).

Brandend actueel

"Na enkele dagen audities, met meer dan 150 inschrijvingen, werden we met 28 jongeren weerhouden. Uit die groep werden de twee hoofdrolspelers gekozen. Ik mag samen met Fiene Zasada de hoofdrol vertolken in 'Muerto', de musical die wordt geregisseerd door James Cooke. Na 'Kadanza', een musical van Ketnet en Studio 100, is dit mijn tweede grote rol."


"De musical 'Muerto' is brandend actueel. Het gaat over de strijd van een moeder tegen het grote, dreigende FARC. Een meeslepende, dynamische musical over straatratten in Bogotà, over moedige kindsoldaten in de jungle, over leven en overleven, over machtswellusteling en rebellenleider Raul in de onherbergzame wouden van Colombia, over de rijke Cataldo die van vreemde praktijken wordt verdacht en over Maria en haar kinderen. Zeg maar een musical over de schrijnende situatie in Colombia."


Er zijn nog voorstellingen tot en met 27 maart. Meer info: www.muerto.be (DRD)