Jérémie (17) schittert in 'Oliver Twist'

JONGE DEERLIJKNAAR STAAT OP DE PLANKEN IN FAKKELTHEATER

Jérémie Vrielynck heeft al heel wat theaterervaring.
Rik Devos Jérémie Vrielynck heeft al heel wat theaterervaring.
Jérémie Vrielynck beleeft topdagen. Samen met een rist bekende en minder bekende acteurs en actrices staat hij in het Fakkeltheater in Antwerpen op de planken met de theatervoorstelling 'Oliver Twist'. Hij speelt er met brio de rol van Dodger en kreeg na de première zelfs felicitaties van Koen Crucke.

Jérémie was blijkbaar in de wieg gelegd om te zingen en te acteren. "Volgens mijn mama was ik als peuter en kleuter al een goede zanger", verduidelijkt de nu 17-jarige Molenhoeknaar. "Ik was pas zes jaar toen ik mijn eerste drumstel kreeg. Ik wilde muzikant worden. De Sint bezorgde me mijn eerste gitaar en voor mijn eerste communie kreeg ik een elektrisch exemplaar. Ik begon les te volgen en in het derde leerjaar volgde ik ook notenleer en bugel. Ik werd lid van het jeugdorkest van de Koninklijke fanfare Sint-Cecilia en van het vorig jaar opgedoekte koor Maria's Vreugd van de Sint-Columbaparochie."

Jérémie speelt de rol van 'Dodger'.
Rik Devos Jérémie speelt de rol van 'Dodger'.

Liedjesteksten

"Elk jaar bracht de goede kindervriend op 6 december iets nieuws in verband met mijn hobby. Nu eens een microfoon, dan weer discolichten en vooral veel cd's. Ik ken veel liedjesteksten uit het hoofd en als jonge knaap hield ik eraan om op te treden tijdens familiefeestjes. Ik was altijd bezig met mijn muziek. Met de microfoon in de hand, dat was echt mijn ding. Ik heb ook gezongen bij het nationaal jeugdkoor en kon onder meer meezingen tijdens de Nekkanacht. Het was een droom om tijdens het zesde leerjaar een eigen lied op te nemen en die is ook uitgekomen. Mijn single 'Rock around the world' was mijn plechtige communiegeschenk."


Jérémie Vrielynck nam deel aan Junior Eurosong en speelde in de musical '14-18'. "In 2015 speelde ik samen met Emma Van Abbenyen de hoofdrol in junior musical 'Kadanza' van Ketnet en Studio 100," gaat Jérémie verder. "In het voorjaar van 2016 vertolkte ik een van de hoofdrollen in de musical 'Muerto', een prestigieus project waarin de problematiek van de kindsoldaten centraal stond. Ik ben het ondertussen al redelijk gewoon om in de spotlights te staan, maar het is toch telken spannend om naartoe te leven..."


"Nu treed ik met het Fakkeltheater in Antwerpen aan in de theatervoorstelling 'Oliver Twist', gebaseerd op de legendarische roman van Charles Dickens. Regisseur Bruno Van Heystraeten heeft er een hartverwarmende productie van gemaakt, vol emotie en humor. De cast bevat heel wat grote namen: Aron Wade, Wim Stevens, Erik Gooris, Lulu Aertgeerts, Andrea Croonenberghs... Mil Sinaeve uit Ieper neemt de rol van Oliver Twist voor zijn rekening en ik speel Dodger."

Staande ovatie

"Na de première kregen we een staande ovatie van het voltallige publiek. Dynamiek is een van de sleutelwoorden van deze topproductie. Het plaatje klopt helemaal. Het schitterende decor en de kostumering doen de sfeer van het Londen van de negentiende eeuw helemaal herleven. Het komende weekend staan nog drie voorstellingen op het programma," rondt Jérémie af.