Decemberwinkel strijkt neer in Missiehuiskapel

De decemberwinkel vindt dit jaar een plaats in de Missiehuiskapel.
Laenen De decemberwinkel vindt dit jaar een plaats in de Missiehuiskapel.
De organisatie van de Decemberwinkel kiest elk jaar weer voor een leegstaand gebouwd of een andere unieke locatie. Dit jaar viel voor de tweede keer hun oog op de kapel aan de Missiehuislei. De winkel is open tot 23 december.

De Decemberwinkel wordt al voor de tiende keer georganiseerd door de vzw Kunstpresent en bestaat uit een twintigtal kunstenaars die er hun eigen werkjes aan de man proberen te brengen. “Ons concept blijft hetzelfde”, vertelt Marleen Versteenvoort. “We willen betaalbare kunst aanbieden net als originele cadeautjes zoals interieurspulletjes. Je vindt er kunstobjecten, sieraden, serviesgoed, verlichting, kleine meubels, decoratie, schilderijen, accessoires voor groot en klein, lederwaren, tekeningen. De prijzen variëren van 3 tot 2.000 euro. Dit jaar doen we dat inderdaad vanuit de leegstaande kapel aan de Missiehuislei.”

Jazzconcert

Komende zaterdag pakt de organisatie ook uit met een jazzconcert in de kapel. Dan staat een optreden van het saxofoonkwartet ‘Only 4 Saxes’ op het programma. Het concert begint om 20 uur. Tickets zijn online te bestellen via www.decemberwinkel.be.

Goed doel

De kunstenaars willen zich dit jaar ook weer inzetten voor het goede doel. “De kunstenaars schenken een werk voor de tombola en de bewoners van Heder maken kaarsen. De opbrengst van de natuurfoto’s uit de omgeving, samen met de vrije giften voor drankjes en hapjes in de bodega, gaat integraal naar Heder, voor de bouw van hun kinderboerderij”, vertelt Marleen nog. 

De Decemberwinkel is open van woensdag tot zondag, telkens van 10 tot 18 uur. Op zaterdagavond 8 december is er een nocturne tot 22 uur.

De Decemberwinkel in de kapel.
Laenen De Decemberwinkel in de kapel.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.